Összes oldalmegjelenítés

2016. március 14., hétfő

Húsvétra készülünk

Egy ideje minden este megkérdezi Kende, hogy akkor holnap jön a nyuszi?Ha igen a válaszom, akkor ő rögtön, frissibe látni szeretné, mit hoz neki és hozzáteszi, nem úgy,mint karácsonykor, amikor este 8-kor elaludt. Hiába mondom neki, hogy az ajándék éjszaka és reggel is ugyanott lesz. Nem viszi el senki.
Már figyelmeztetett, hogy nem diktálta le az óhajait. Borítékolhatom, hogy úgy kezdené: kérek egy Star Wars-os legót...és úgy folytatódna: "Chima legendái legónak is örülök". Tesójának a kívánságát is megfogalmazza: Vinci kis konyhát kér vagy játékpénzt(de abból jó sok legyen), szőnyeg alá, ágy alá is jusson belőle:)

Sokan nem szeretik a húsvéthoz kapcsolódó locsolkodást. Az én fiaim mennek és locsolkodnak. Unokatesóhoz, Dédihez, Barátnőhöz. Kendének már 3 éve ugyanaz a kölnije(biztos lejárt már a szavatossága, egy eurós boltban vettem), már felírtam, hogy idén újat vegyek.
Idén Dédi szülinapját összekötjük a húsvéttal. Dédi már feltöltötte a kamrát csokinyuszival:)
Kendének új locsolóverset tanítottam(az Apja a hagyományos, kétsoros, uncsit mondja évek óta. Nem gondolja, hogy bővíteni kellene a repertoárt)

Mióta gyerekek vannak, dekorálunk húsvétkor(is).
Festett tojástartóba várják a finomságokat
Évről-évre nő a készlet.
Nyuszik is saját készítésüek
Tavaly az oviban sok remekmű született,(mindent gondosan elteszek emlékbe) idén itt az "új"oviból még semmit nem hozott haza. Talán majd ezután, nem vagyok túl bizakodó.
Szokásunkhoz híven idén is saját készítésű képeslapot készítettünk.
A fiúk testvérisen megosztották egymás között a melót: Kende vágott(ezt még az iskoláig kell gyakorolni),
Festett nyuszi
Vinci ragasztott(annyi a kis tubusos ragasztónak), Vinci nyomdázott, Kende színezett.
A konyhaasztalunk dísze a húsvét fa.
A szobájuk ajtaján is nyuszi lóg, párkányukon két mini nyuszi figyel.
A nyuszi teste kaspó, feje hungarocell, füle filc(inkább hasonlít a rókáéhoz, mint a nyusziéra), ruhája csipke, kezük munkáját dicséri.

Lesz sonkás-főtt tojásos, kalácsos , nyuszi sütis kiadós reggeli. Ha az idő engedi, akkor kincsvadászat(azaz tojáskeresés az udvaron). Felöltözünk szép ruhába
Gyönyörűségem
(Vinin nem volt a keresztelője óta élre vasalt nadrág, fehér ing) és remélem templomba is eljutunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése