Összes oldalmegjelenítés

2016. március 24., csütörtök

Húsvéti diós keksz

Húsvét nem múlhat el nyuszis keksz nélkül.
A főpróbát tegnap megtartottuk, a keksz jól sikerült.  Kendus három nagy keksz elfogyasztása után azt mondta, hogy ő igazán nem is szereti a diós nasikat. A tésztát gyorsan össze lehet állítani, a viták elkerülése miatt, két részre osztottam...aztán az egyik gyerek mindig úgy látta, hogy a másiknak több jutott.
A nyuszis formát pár éve a Müllerben vettem, fiúk úgy gondolták, hogy unalmas csak nyuszikat szaggatni, ezért választottak kutya és maci kiszúrót is.
Anyai lelkemnek öröm látni, hogy mennyire ügyesen mozognak a konyhába, élvezettel sütnek-főznek(később a feleségeik is díjazni fogják:)
Laktató a keksz, persze lehet tovább fejleszteni, például csokigolyóval(nyuszi szeme), lekvárral(nyuszi ruhája), marcipánnal(nyuszi farka).
Mi fehér lisztet használtunk(kizárólag szécsényit, a folsavasat:), a dió cserélhető marcipánra is(az eredeti receptben így szerepel)
Vendégvárónak, az ünnepi asztalra is kiváló!Lányos családoknál celofánba csomagolva, locsolóajándéknak tökéletes!

Hozzávalók: 10 dkg cukor(nádcukrot tettünk bele), 15 dkg vaj, 15 dkg dió, 15 dkg liszt(+nyújtáshoz), fél teáskanál sütőpor, 1 tojás, pár csepp citromlé.
A tésztát összeállítjuk és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen kinyújtjuk és indulhat a móka(kiszúrók a kézben), kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése