Összes oldalmegjelenítés

2015. január 22., csütörtök

Névnapos

Vince névnap több is van az évben, mi január 22-én ünnepeljük.(Azzal együtt, hogy ma lett 1,5 éves!!pedig csak most született...., ahogy ez szóba jött Kende közölte is, ha már másfél éves, akkor lejárt a szavatossága!)
Névnaposunk kapott egy buborékfújót
. Esti fürdetésnél külön program, hogy bubikat fújok.(nehogy elfeledkezzek erről a fontos momentumról, Vini kézbe adja a tusfürdőt, felhabosítom a kezem, az ujjaimmal kört formázok, énekelve kicsalogatom a szebbnél-szebb, színes, nagy bubikat. Kedvenc daluk a mókázáshoz: "Jöjj ki buborék, kék ruhában, zöld ruhában, arany cipelőben, piros topánkában"
Többen próbálkoztunk rájönni, hogyan is működik a buborékfújó(nem röhög), adott volt egy műanyag széles peremű kupak, egy mackó és a folyadék.
Utolsóként megnéztem a csomagolás hátoldalán lévő leírást(mielőtt visszavittem volna, hogy ez biza nem működik)-bölcsész, női agy:)
Így megy: kupakba beleöntöm a löttyöt, a mackó száját odatartom, hasonló mozdulattal működik, mint a vízipisztoly és már megy is. Egy idő után a mozdulattól beáll az ember keze és lassabb is,mint ha magam csinálnám...több is veszett Mohácsnál.
Kendus is gazdagabb lett néhány Pókemberes matricával. Hétfő óta itthon van, csúnyán köhög, szinte megállás nélkül folyik az orra, 2 napig magas láza is volt.( Origo is megírta itt az influenza szezon)
Délelőtt rajzoltunk, matricáztunk. Vinci is próbálkozik már a rajzolással,
hagy nyomot a papíron és a száján is. Kende profi autót rajzol, vulkánt. motorcsónakot, emberalakot nem(vagyis az általam lerajzolt figurát akarja koppintani).
Névnapja alkalmából megörvendeztetett 3 órás délutáni alvással!Utána elmentünk az Almárium bisztróba egy jót, bőségeset vacsizni
(bátran, szívből ajánlom a helyet, tavaly  megérdemelte, hogy az 50 legjobb magyarországi étterem között szerepelt)
Vinci életében először-de szerintem nem utoljára-evett rákot, orly módra csilis szósszal(utóbbit nem engedtem neki, de sírt érte
és pár tunkolásnyit kapott....nem ment eddig a hasa a csípőstől), nem gondoltam volna, hogy bírja a csípőset(mennyire pasi!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése