Összes oldalmegjelenítés

2015. január 19., hétfő

Hápi Sápi

Kendus a kiskacsa csoportba jár. Közös a csoportban Hápi Sápi, aki a csoport "tagja",
ebéd után az alvásnál az a gyerek kapja meg, aki délelőtt kiérdemelte a magaviseletével, munkájával(arra figyelnek az óvónénik, hogy mindenkihez egyformán jusson)
Évente egyszer valaki hazaviheti magával Hápi Sápit(mindenki sorra kerül), idén ezen a hétvégén a mi vendégszeretetünket élvezte. Hápi Sápi tarisznyában utazik, ami tökéletesen rá van  szabva, sálat visel, elfér a gyerektenyérben és az élményeit naplóban örökíti meg.(ügyelve a részletekre, a napló is kacsás borítóval van befedve)
A naplóba persze a szülők írnak, a gyerekek rajzolnak, matricáznak, festhetnek, nyomdázhatnak bele.
Hétvégénk általában mozgalmasra sikerednek, nálunk Hápi Sápi(sem)unatkozott.Kende mindenhová büszkén cipelte magával, vele aludt. Elsírta magát, amikor valahogy Vinihez került Hápi Sápi és megnyalta a kacsát.

Amiben része volt Hápi Sápinak(is):
-pénteken rollerral jött haza(így gyalog az út nem 35 perc, csak 25). Délután átjött hozzánk Noel játszani, neki is bemutatta Kendus Hápi Sápit. Vacsorázott velünk krumplifánkot házi tejföllel. Az asztalnál a harmadik kisszéken foglalt helyet. Fürdésnél a mosdó mellett figyelte, hogy a fiúk hogy fröcskölik ki a vizet a kádból, a tiltás ellenére mennyit isznak a fürdővízből.
-szombat délelőtt lovagolt Kendus a Péteri tanyán, megnézte Hápi, hogyan gyorsul, "üget"Kendus Bence lovon. Uzsonnára házi kubut csináltam(Illéskriszta blogja alapján), amiben mindenki aktívan részt vett. Nekem és másodszülöttemnek ízlett, Kendét zavarta, hogy a répa kicsit darabos maradt.
Délután Halápi Lili szülinapi zsúrjára voltunk hivatalosak. Külső körülmények miatt a buli végére beestünk, egy alvó gyerekkel(Kendus nem bírja még ki, hogy napközben nem alszik, az autó álomba ringatta)Miután felébredt neheztelt rám, játékra nem sok idő maradt, mert sietni kellett haza Vincit fürdetni(Roni aranyos volt, látta, hogy eljött nála a holtpont és megfürdette, mire hazaestünk már pizsibe öltöztette a keresztfiát)
-vasárnap délelőtt ismét megnézte Kendus a Pókembert(tombol még a Pókember-mánia),a  filmet angolul nézi(nincs csak magyar felirat rajta), de így is élvezi, csodálkozom rajta, hogy még nem unja.
Délután itt volt Roni,játszottak a Grimassimix logopédiai társasjátékkal, autóztak, 60 darabos puzzlet raktak ki(ami egyben társasjáték is)

Ötletes, ahogy "életre kel"Hápi Sápi, a gyerekek imádják. Ha megérkezik a gyermek a csoportba, akkor a kis gumikacsáját felteszi a jelére, ha hazamegy, leveszi. Dekorációként is jelen van a kacsa.(faliújságon, öltözőszekrénynél, játékoknál)


2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg szuper ötlet. :-) És milyen lázban éghetnek a gyerekek, hogy mikor kerülnek sorra!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jó ötlet , annyi mindenben motiválja a gyerekeket!!

    VálaszTörlés