Összes oldalmegjelenítés

2015. január 27., kedd

Grimassimix

2009-ben az év társasjátéka lett, jogosan megérdemelte az első helyet.(Piatnik márkájú)
 Szórakoztató, fejlesztő(logopédiai), vicces játék.(pl: A játékot az a játékos kezdi, akinek a leghosszabb a nyelve) 4 éves kortól ajánlott, 2-4 játékos játszhat vele. Játékszabálya könnyen érthető.
A játék célja: A játékosok megpróbálják egy játékostársuk által vágott grimasz képét a játékfelületen minél gyorsabban megtalálni.
Tükör segít abban, hogy a játékos ugyanazt a grimaszt vágja,mint,ami a kartonlapon van.(Aki volt már logopédusnál, az tudja, hogy a tükör alap eszköz)Ráadásul a tükör segítséget nyújt olyan gyerekeknek, akik az arcmozgásukat nem jól érzékelik.
A játék logopédiai megközelítése: A tisztán artikulált beszédhez elengedhetetlen a jó szájmozgás. A játék során a gyerekek különböző arc-és szájizmokat mozgatnak.
Kendus kicsit pösze, ha odafigyel vagy felhívjuk rá a figyelmet, akkor helyesen beszél. Grimassimix segít azoknak a gyerekeknek, akik nem tudnak hangokat tisztán kiejteni vagy gyenge a száj/nyelvizomzatuk.
A grimaszokon túl a szemmozgásra is figyelni kell(Kendének pl nehezen megy a következő: A száj sarkakat be kell szívni és közben bandzsítani kell vagy az sem megy, amikor a nyelvet össze kell hajlítani)
Karácsonyi ajándékként kaptuk, gyakran használjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése