Összes oldalmegjelenítés

2015. január 10., szombat

Szombati munkanap?

Zoli hétfőtől vasárnapig dolgozik, a maga ura, ami azt jelenti, hogy reggel 8-tól este 19-ig dolga van, napközben vannak szünetek, pl: ebédszünet.
Akik Anyák, nekik 0-24ben van dolguk, lehet, hogy ez egy kicsit sarkos megfogalmazás, nálunk Vinci min. egyszer, általában kétszer-háromszor ébred éjszaka és korán kelnek mindketten. Ez nem panasz, örülök, hogy van kiért felébredni. Most ennek van itt az ideje, majd 15 év múlva durmolni fognak buli után.
A szombati munkanappal soha nem értettem egyet, amikor még Dolgoztam, akkor ezek a napok mindig lazábbra sikerültek.

Családi programot terveztem mára, Zoli 12-16 között szabaddá tette magát, utána jöttek hozzá. még szerencse, hogy Vini 5 körül ébredt, 10körül lefeküdt aludni. Kipihent volt, amikor bementünk a belvárosba. Kende hétvégén 14 körül szokott aludni/pihenni, van, hogy kimarad , akkor a holtponton hisztire lehet számítani, már tudom mi vár rám ilyenkor és túllendülök rajta.
Sóhomokozóba készültünk a Sókristálybarlangba, azután a Fridaysba kajálni. Soroksári úton láttunk egy csodálatos szivárványt, olyan ritka és annyira gyönyörű!
Megálltunk az út mellett, Kende megkérdezte, hogy hol a vége....az emberek a buszmegállóban alaposan megnéztek minket, hogy mi a fenének örülünk ennyire, hogy még az autóból is kiszállunk.

 Már útközeben Zoli jelezte, hogy éhes, előbb együnk, aztán menjünk homokozni.
Így tettünk, Fridaysban soha nem csalódunk.
"Anya, Te ilyet úgysem tudsz csinálni!"
Leülünk és már hozzák az etetőszéket, színes ceruzát, színezőt,

van külön gyerekmenü, az evőszközök mellé nedvestörlő, gyerekbolondítónak még lufi is jár.
Fiúk egy szokásos menüt ettek ketten
"Mit rendeljek?"
(még jó, hogy nem voltak éhesek): sült krumpli, rántott csirke, mártogatós, almalé.
Zoli egy brutális nagyméretű BBQ-s oldalast kért,
Lehet, hogy látványra nem nyerő, de az íze....ez a ronda, de finom kategória
magamnak Cobb salátát rendeltem
(ebben aztán volt minden: retektől a tojáson át, csirke, sült hagyma, kéksajt, ementáli, uborka, paradicsom, saláta és isteni öntetek.)

Miközben mentünk vissza az Andrássy úton kiáltozásra kaptuk fel a fejünket:  meztelen férfi szaladt át az úton, jött felénk(feltűnt a kidolgozott teste) Hm. Rendőrök, mentősök a nyomában. Nem volt könnyű dolguk a rend őreinek, mert agresszíven ellenállt. Bementünk egy zöldségeshez pénz váltani(pénznyelő parkolóhoz), aki mondta, hogy arra ez gyakori jelenség és az újfajta drogok teszik ezt az emberrel. Örülök, hogy nem ott lakunk.

A sóhomokozóba közölte a lány, hogy szombat van(nem munkanap)és már a lenti részbe nem mehetünk be, pedig mennyire készültünk!
Sétáltunk, bekukucskáltunk a Miniversumba(hoztunk szórólapot, azt mondta a jegyszedő,min. 1 órát kell rászánni, nekünk meg ketyegett a parkolóóra, majd máskor)Kendusnál itt jött elő a fáradság, hisztizett, majd elesett a saját lábába, bele a pocsolyába. Anorák volt rajta, ami vízlepergető.(azzal nem számoltam, hogy 17 fok lesz ma pluszban, erről a köpönyeg nem írt!)
Hazafelé papírokért kellett még elmenni az autópiacra, ott is bezártak, mert szombat van-nem munkanap.
Délután is lehetett gyönyörködni a felhőkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése