Összes oldalmegjelenítés

2013. március 3., vasárnap

Tanyás játék

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy játékra eddig nem igazán költöttünk. Egyrészről sokat örökölt Balázstól, másrészről olyan kedves barátaink, rokonaink vannak, hogy ajándékba is jobbnál-jobb játékokat kapott az ördögpalánta.
Kivételt képeznek a legók, duplók(sokat örökölt, kapott kölcsön Ronitól), az első karácsonyi ajándékok egyike egy alap duplos építő csomag volt. Figurákat, kocsikat, egyéb kiegészítőket kapott.

Mostanában egyre inkább igényli a kiskrapek, hogy vele együtt játszak, ne csak szemléljem a konyhából. Ha nem veszek részt a játékban, akkor ritkán ül le egyedül (régebben nem így volt), inkább valami rosszcsontságon töri a fejét. Ma például felült az íróasztalomhoz és az apró kis fiókokból mindent kiszórt a földre vagy ami még rosszabb, hogy az Apjához hajította a fa klumpát, ami a fejénél landolt:(

Kártyázni, társasjátékozni szeret. Eddigi gyűjteménye elég gyér, de rajta vagyok , hogy gyarapítsuk a társasjátékok számát.:)
A legújabbat a múlt héten kapta meg: Mein Bauernhof a neve. Mi csak tanyás játéknak hívjuk. Az Aldiban szereztem be, az akciós részlegen, utolsó darab, piros címkés játék volt. (A héten hasonlót már láttam, nem akciós árban)Aznap, amikor megvettük, nem aludt délután, annyira izgatott volt.
A játék lényege, hogy A3 méretű puzzle darabokból kell egy tanyát felépíteni. Nincs kritérium, hogy hogyan, mert minden elem illik egymásba, csak a kreatívitás szab határt. Hová kerüljön a gyümölcsös, az erdő, a tó, azt a gyerek dönti el és a saját szabályai szerint rakja össze az elemeket.
A játékhoz egy piros és egy zöld traktor is tartozik, ezek a járművek az úton haladhatnak, nem szabad letérni róla(mert balesetveszélyes).
Mi továbbővítjük a tanyát járművekkel, műanyag állatokkal, jengából építünk kerítést. Szerepjátékozunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése