Összes oldalmegjelenítés

2013. március 13., szerda

Elkészült

Úgy készült, mint Luca széke.
Még januárban vették le Kendus lábáról a mintát és március közepére elkészült az új cipője.
Az ortopéd szakorvos egyenesen ehhez a céghez küldött, mi mint szófogadó szülők odamentünk ahová irányítottak. A fejünkben később fordult csak meg, hogy lehetne egy B verzió is. Utánajárni annak, hogy máshol mennyi idő alatt készítenek el egy gyerekcipőt és mennyiért. Később kiderült létezik olcsóbb és gyorsabb megoldás.

A cipő 23,5 méretű, zárt, magas, kék és finom bőrből van, suplinált. Amikor Kendus lábmintáját levették éppen aludt. Nem állt rá a minta papírra, hanem fekve vettek róla mintát.
Lehet, hogy 24-es cipőre kellett volna beruházni, mert több, mint 12.000 forintba kerül és a lába, ahogy a magassága is rohamosan is nő. A másik gyógycipője 23-as. A címet elfelejtettem, ahol mintát vettek róla, telefonszámom nem volt, neten nem találtam a cégre, hogy jelezzem,  nagyobb méretet szeretnénk.
A TB évente egy lábbelit támogat, támogatás nélkül kb. 20.000 forint. Kendus benti cipőnek is gyógyszandit hord. Erősen befelé dőlnek a bokái, lúdtalpas.

Amikor odaértünk(egy külvárosi, alagsorban működő gyógyászati bolt)a cipőért,csak mi voltunk ott , mint vevő. Jeleztük, hogy a cipőről kérünk egészségpénztári számlát. Azt mondja a pasi, aki kiadta a cipőt, ok, szól a kolléganőnek, hogy írja meg. Ő pedig eltűnt. Eltelt kb. 35 perc, amikor Zoli ismét bekopogott az "üzemi területre", hogy a cipőre vártunk 2 hónapot, most a számlára 1 hónapot várjunk?!
A pasi ismét mondta, hogy szól valakinek, aki megír egy nyamvadt számlát. 2-3 fehér ruhás munkatársnak szóltunk, hogy mi még mindig a számlára várunk.
Az egyik megjegyezte, hogy most nincs főnök és megállt az élet, ez Magyarország, de bízzunk benne, ő szól valakinek....
Majd felháborodottan megjelent egy nő, aki megkérdezte, hogy mi vagyunk azok, akik a számlára várunk(rajtunk kívül senki nem volt) és ő is szólt valakinek, aki megírta. Eltelt 1 óra, mire elkészült a számlánk.
Mint a népmesében................

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése