Összes oldalmegjelenítés

2013. március 30., szombat

Az első moziélmény- Pingvinkirály


Zoli nagy mozis én inkább koncertes-színházas-könyves. Bízom benne, hogy Kendusban mindhárom szórakozás utáni vágy meglesz. Az apja ha teheti, akkor a tévé előtt ül és filmeket néz, persze vannak kedvencek: Star Wars, Holló, Igenember(a filmek stílusa különböző, a lényeg, hogy megdöbbentő vagy nevettető vagy  varázslatos legyen és egy másik világba repítsen)
Az itthoni dvd-k száma legutóbb egyszerre 40 darabbal bővül, aminek a helyük jelenleg egy papírdoboz a szekrény tetején.
Zoli képes egy nap akár több filmet is nyugodtan, koncentrálva, odafigyelve végignézni, végigülni, nasi és kényelmes ülőhely mellett. Volt, hogy a moziban az egyik filmről kijött, mert véget ért és kezdte az újat. Moziból mióta ismerem nem jött ki, minden filmet végignéz.
Ha ajándékozásról van szó, akkor tuti, hogy mozijegyet vagy filmet kap(eddig még nem szólt, hogy egyhangúak:) Nemrég egy kuponos oldalon árultak mozijegyet, jóval a megszokott ár alatt, természetesen vettem, nem is egyet:)
Itthon a létező összes mozicsatornára előfizet(kicsit túlzásnak tartom, képes egy filmet akár többször is megnézni), már egy ideje új(modernebb, laposabb, nagy képernyős)készülékre gyűjt. Amint összejött rá a pénz valahogy mindig közbejött valami fontosabb.
Gyerekkorában(is) a zsebpénzét mozira költötte, a környék összes mozijában törzstag volt. Ma is van egy általa preferált mozi(Aréna).
Ennyi bevezető után írok arról, hogy KEndus mennyire rá hasonlít(ebben is)

Ha tehetné, akkor az apjához hasonlóan órákat töltene el mesenézéssel. Ha a tévé előtt ül teljesen megszűnik körülötte világ, teljesen beszippantja az, amit lát. Egyrészt ezért is korlátozva van a tévénézés és a mesék is szelektálva vannak.(A minimaxot nem szeretem a reklámok és  a butyuta mesék miatt, helyette az emkettő inkább)
David Attenborough filmjére már akkor felfigyeltem, amikor reklámozták. Természetfilm a pingvinek életéről, 78 perc, amit KEnde simán végigül(ez is azt bizonyítja, hogy nem hiperaktív), megható a történet, szépek a képei, tényleg gyerekeknek(is való)és mindenkinek, aki szereti az állatokat.
Lurdyban voltunk, 10-es előadáson és csak a miénk volt félideig a moziterem. (A felénél bejött egy kislány az anyukájával).
3D film, kaptunk szemüveget, amit felvett az első 20 percben, aztán megszabadult tőle, de anélkül is élvezhető volt. Volt, hogy kérdezett, volt, hogy kommentálta a látottakat, abban biztos vagyok, hogy érette a történetet, mert utána beszélgettünk róla és elmesélte, hogy miről szólt az apjának is. A sötétben nem félt, a meseelőzetesek(amit legközelebb hanyagolunk) szerintem hangosabbak voltak a kelleténél(mint ahogy a reklámoknál is előfordul), de a film normál hangerős volt.
Közben kukoricát ettünk és szörpit ittunk, tiszta idilli:)
Miután kijöttünk a család/ismerősök neveit elmondta a Pingvin előtaggal(PingvinAnya, PingvinApa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése