Összes oldalmegjelenítés

2016. június 1., szerda

Gyereknap

A szomszéd kerületben-Bókay kertben- Bíró Eszter koncertet adott gyereknap alkalmából, gondoltam milyen jó lesz: énekelünk, táncolunk, élvezzük a napsütést, vattacukrozunk(életükben először kaptak), játszótereznek.
14.30-tól kezdődött a koncert, mi egy kicsivel hamarabb érkeztünk, a gyerekek nem voltak a toppon(Kendus nem pihent, Vinci taknyos volt), ragaszkodtak az udvaron kívüli programhoz.
A bejárattól nem messze Vini észrevette az  uszodát, nehezen tágított mellőle, ő oda akart menni vagy legalább a medencét bámulni. Vattacukor volt a hívószó, igen ám, de ott sorba kellett állni, ő meg türelmetlen kispasi...mire a kezébe fogta már nem is érdekelte, evett belőle,
javarészt Kendével tömtük be.
Mire a színpadhoz értünk és leültünk, Vini észrevette a körhintát(lehet, hogy nem így hívják azt a szerkezetet, ami körbe-körbe megy, van rajta ló, autó, motor stb. és a gyerkőc ül a járművön, ami megy vele)és tizedmásodperc alatt odarohant, sprintelt a mozgó játékhoz. Zoli épphogy elkapta, így is lett az arcán egy nagy lila folt. A kis kaszkadőr jelölt azt gondolta, hogy ő majd menet közben felpattan egy autóra...Megvárták, amíg megáll, aztán az Apja befizette egy kanyarra.
Kendus pedig az ugrálóvárat szúrta ki magának. Még jó, hogy koncertre mentünk, de egyiket sem érdekelte, helyette minden más-ami rohadt drága volt-.
Ugráltak is. A jegyszedő rájuk ragasztott egy 18-as számú matricát. Kérdezem, hogy ez mit jelent: ő a tizennyolcadik gyerek vagy csak egy jelölés?!Nem!Óra tizenkettőkor mentek be ugrabugrálni és tizennyolckor kell kijönni. Mindezt 600/gyerek áron. Ki volt írva az ár, elkerülte a figyelmem.
Végül leültünk a színpad elé és meghallgattunk két-három számot.
Vittük magunkkal a könyveinket dedikálni. A koncert végén szerettem volna egy közös képet készíteni, de az énekesnő megkérdezte: "nem zavarja a gyerekeket, hogy folyik rólam a víz?"Hm. Nem lett közös kép és két mondatból azt szűrtem le, hogy nem annyira jófej, kedves, tündibündi a gyerekekkel, mint amilyen jól énekel, vidám szövegű zenéket.
Kende maratoni hisztibe kezdett, mert nem kapott buborékfújót(csupán 1500!forint volt), délelőtt itthon kiöntött egyet, egyébként is minek?!Itthon is van néhány.
Ezután megbeszéltük, hogy hazajövünk és medencézhetnek
. Kaptak egy új medencét, a tavalyi kilyukadt, ez alá is kell fatáblákat tenni, mert az apró kavicsok kiszúrják. Mikor megvettük a medencét, a boltban rákérdeztem Zolira, hogy medence takaróra(amivel lefedjük)nincs szükségünk?!
Itthon belátta, hogy szükséges, délutánra tele volt kaviccsal, földdel, kosszal a víz.
Ízelítőt kaptunk a nyárból: hiszti, nyavalygás, kevés pihenés, marakodás, ordítás...



1 megjegyzés:

  1. Óh, hát nem minden nyári nap lesz ilyen... :-) Egyébként meg igen, minden olyan baromi drága az ilyen helyeken, engem is lever a víz, amikor látom a kipakolást, és már tudom, hogy sóvárgó tekinteteket kapok (jobb esetben, rosszabban pedig nyávogást), de megkötöm magam, hogy csak egy dolgot kaphatnak max., és meg is értik, nem is...

    VálaszTörlés