Összes oldalmegjelenítés

2016. június 6., hétfő

Pöttöm kert a Budapest Parkban

Közel lakunk a Budapest Parkhoz, mégis most jártunk itt először. Vasárnap 9-15-ig a gyerekeké a park, ingyenes program, megéri elmenni. A terület jól belátható, körbekerített(állandóan mozgásban lévő gyerekeknek pont ideális a park mérete), tetszett, hogy végig fa burkolat van(nem homok, por, fű)
OBI-nál parkoltunk, sajnos jún. 15 után fizetősé teszik. A fiúk sokáig vakarásztak(gyorsabban összekapom magam, mint ők, állandóan noszogatni kell őket), nem értünk oda kapunyitásra, mégis sok mindent ki tudtunk próbálni. Szeretünk kezdésre menni, utána jön a tömeg, sorban állás, stb. Vincinél 11 óra még mindig holtpont, nyáron ezt kell kitolni 12-re legalább.

Először egy old timer tűzoltóhoz mentünk,
ott slaggal kellett labdákat lelocsolni bóják tetejéről. Minden, ami 'vízeskedés'Vininek bejön. Itthon figyelmeztetni kell, hogy ne nyissa meg a kerti csapot. Általában a járműparkját tisztogatja.
Vinci beült a kormány mögé is,
Kende inkább a Playmobil részleghez ment.
Azt hitte lehet építeni, játszani lehetett több figurával, egy nagyobb méretű várat is kihoztak. Kende szereti az újságokat(ebben rám van), elég vaskos Playmobil katalógust cipeltünk innen, rögtön kettőt vettünk el, a viták elkerülése véget.

Vinci életében először egyedül(Kendus mögött már ült)lovagolt
, vagyis ült a lovon, ami szegény ment körbe-körbe.
Ha tudom, hogy hoznak ki lovakat(3 jószágot hoztak), akkor viszünk ki nekik répát-almát. Vinci imádja az állatokat etetni. Mielőtt ráültettük megkérdeztük, hogy mehetünk-e a gyerek mellett(Vincire jellemző, hogy hirtelen cselekszik), végül Vini kérte, hogy menjünk messzebb. Ügyes volt, kapaszkodott!Azt éreztem nála is, mint Kendénél: felül a lóra és fülig ér a szája.
Szeretném, ha járna terápiás lovaglásra ő is, már beszéltem a gyógypedagógussal, október körül kezdheti(ha beszokott az oviba)

Kendus festett fülpiszkálóval,
mindig ámulok azon, hogy milyen jó színeket párosít össze, konkrét elképzelése nem volt arról, hogy mit fest, csak pöttyözött, karikázott, belemerült az alkotásba. Sajnos egy következő 'állomásnál'letettem a földre , már csak a Soroksári úton jutott eszembe, hogy ott maradt.
A fiúk Zoli segítségével készítettek csúzlit!
Lehetett nemezelni, logikai játékozni, koncertet hallgatni, jógázni, só-liszt gyurmázni
. Vinci leült a Gipszkorszak Játszóházhoz, kiválasztotta a legnagyobb formát, amiért fizetni kellett. Meggyőztem, hogy a konyhájába a formás, színes muffin jobban mutatna.

Mizo támogatta a rendezvényt, náluk tejtermékeket kaptak azok a gyerekek, akik végigcsinálták a pályát, valahogy a fiúknak nem volt annyira vonzó, mint a KFC- konténere:) Vinci egyébként is felnőne vajas pirítóson, hamburgeren,sült krumplin és fagyin.
Hiába vittem tízóraira házi sajtos pogit a KFC-s krumplival nem tudtam versenyezni.

2 megjegyzés:

  1. Rá kellett keresnem a Budapest Parkra, mert nem tudtam, hol van. A képeken létszik egy férfi, nem a férjed. Ő ismerős, rokon? Nagyon hasonlít egy kollégámra (akit látásból ismerek), de nem vagyok benne biztos, hogy őt látom...

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a kollégád lehet:)Nem ismerem, kedvesen segített nekünk.
    Ott segített a gyerekeknek(szülőknek) a tűzoltónál egy darabig, a vizet Apák pumpálták(közben a gyerekek locsoltak)

    VálaszTörlés