Összes oldalmegjelenítés

2016. június 23., csütörtök

Szenilla nyomában

Megnéztük a moziban, a 'halacskás filmet'. Mióta reklámozzák a tévében, azóta rágja a fülem Kendus, hogy menjünk. Az utóbbi időben az Apjával volt kétszer is moziban(Zootropolis, Angry Birds)nézték meg. Mindketten nagy mozirajongók!Elég korán feltűnt, hogy Kende örökölte a filmimádatát az Apjától.
A film közepén megkérdezte tőlem, ha kimegyünk, akkor veszek neki focis kártyát?Válaszom: Nem!Eltelt megint egy kis idő, megkérdezte, ha vége a filmnek elmegyünk Mekibe?Nem!
Többet nem kért, annyit mondott: "Legközelebb, Apuval jövök!"
(Apu az, aki mindent megvesz)

Tombol a kánikula, bent a klímás teremben elviselhető a meleg, a legközelebbi moziba mentünk. Délután, rajtunk kívül kb. 10 ember volt, Kendus választotta, hogy közép középre üljünk, előttünk senki:)Már nem kérek neki székmagasítót, anélkül is kényelmesen látja a vásznat.
A büfében kell megvenni a mozijegyet(Lurdy), kisméretű kukoricát, őszilevelet is kapott a nagyfiú. Simán megette a sós kukoricát(mindig megkérdezem, hogy mikor készült az utolsó, mert párszor kaptunk már régi, sós kukoricát, pfújjj), közepes méretűvel is megbirkózott volna. Utána persze mondta, hogy fáj a szája...úgy eteti magát.
3D-ben láttuk, már nem kell szemüveget vennünk, itthonról viszünk:)

Könyvben van meg a Némó nyomában(talán Ronié volt), filmben nem látta Kende. Egy időben a kedvencek között szerepelt.
A film a Némó nyomában folytatása, csak most Szenilla a főszereplő és nem Némó. Az első részben Némót kereste az apukája, most Szenilla keresi a szüleit. Szenilla és szülei a Tengeri Élővilág Intézetében lakik, ahonnan elveszik és az otthona megtalálásában a rövid távú memóriazavara sem segít. Minden jó, ha a vége jó: Szenilla megtalálja a szüleit, egy kagylóösvény segítségével.
Kedvesek a szereplők, nincs benne 'nagy'akció, követhető az  egy egyszerű esemény. Szerepel a filmben polip(hétkarú, Hank a neve, aki az alakját és a színét is változtatni képes), cetcápa, tintahal, delfin, oroszlánfóka.

Amerikában a Szenilla nyomában rengeteg nézőt vonzott, itthon állítólag nem olyan nagy rá az érdeklődés, pedig aranyos a sztori.

Amikor a Némó ment a moziba, akkor a húgomat vittem még el rá. Most a nagyobbik fiamat. Amikor moziba jártunk, akkor mindig bementünk utána az Alexandrába(nem esik messze az alma a fájától:)

3 megjegyzés:

  1. Szia! Zugolvasótok vagyok egy jó ideje es tetszenek a programok, amiket beütemeztek. :-) Pont ezen a mozin gondolkoztam, hogy érdemes lenne-e 4,5 éves kislánnyal moziban megnézni? Nincsenek benne félelmetes részek? Mint az Némó-ban a cápás és a világító halas? Azokat mindig át kell tekernem. Köszi a választ! Pont ilyen fagyikat gyártok én is, mint az előző posztban írtál. :-) A csokisat ki fogom próbálni..

    VálaszTörlés
  2. Kedves Regina!
    Szerintem nincs benne félelmetes rész, 6-os karikás. Kendus 5,5 éves élvezte, egy-két izgi jelenet van benne, de félelmetesnek nem mondanám.
    Örülök, hogy olvasol minket:)

    VálaszTörlés
  3. Mi is tervezzük megnézni... A 3D-t ezek jól bírja Kendus? Én eddig még nem mertem azt választani, mert féltem, hogy megterhelő.

    VálaszTörlés