Összes oldalmegjelenítés

2016. június 18., szombat

Vizes játszótér a Duna parton

Új vizes játszóteret nyitottak a Duna parton. Igényes, szép, tiszta. A Duna partnak ez a része rendezett, a Boráros felé tele van háztartási hulladékkal, lommal, nagyon elhanyagolt.

Még ovi idő alatt-nem sokkal a nyitás után-elmentünk megnézni. 16-ra értünk oda, belépés után a biztonsági őr azzal fogadott, hogy az ő munkaideje lejárt és zárja a játszóteret!16-kor?!Akkor ezt nem gyerekeknek tervezték!Később több szülő felháborodott ezen és mára 20-ig tolták ki a nyitvatartási időt(gondolom a téli időszakban majd ez változni fog)

Az utca felé, oldalt zárt a játszótér, a Duna felé nyitott(vakmerő gyerekeket egy percre sem lehet szem elől téveszteni)Szerencsére izgága Vincit teljes mértékben lekötötte a 'vizezés', 'sarazás' és meg sem fordult a fejében, hogy megnézze a kajakosokat..

Hirtelen ötlettől vezérelve mentünk ide, nem volt nálunk egy árva homokozó lapát sem, Kendus ezt sérelmezte is. Vinci gyorsan feltalálta magát, amelyik vödör/lapát/ásó/szita gazdátlanul hevert a homok közepén felkapta és játszott vele. Egyszer jött oda egy kislány, hogy adja vissza a játékát, Vinci erre morgott egyet és továbbállt, nekem kellett közbe lépnem.
Van egy nagy hajó, amibe be lehet mászni, kormányozni, magason kikukucskálni. Itt is úgy érezte, hogy övé a világmindenség és attól a fránya kormánytól nehezen lehetett elhívni, pedig mellette már sorakoztak a többiek.
Kendus durcázott
egy darabig, aztán ásott egy gödröt, amibe az öccse hordta neki a vizet és várat épített. Az egésznek olyan Balaton parti hangulata van.
Érdemes váltás ruhát vinni, mert a gyerekek nyakig sarasak lesznek(az legalább volt nálam)

Van egy olyan játék, ami a műugrók deszkájához hasonlít. Nem magas, be lehet ugrani a homokba, egyensúlyozni kell a deszkán. Emellett van csúszkahinta, aminek az a különlegessége, hogy pont a tócsa felett áll meg:)
Vinci sokat hintázott.
Több helyről folyik a víz, a gyerekek kisebb patakokat csináltak.
A domb tetején két nagy csúszda van, abban is folyik a víz és az egyik sárba érkezik.
A nyugisabb gyerekek szüleinek padok is vannak, lehet takarót vinni és a gyepen leheveredni, bambulni a Dunát.

Szuper hely, jó lenne ha a közelben lenne egy hamburgeres/lángosozó/hekkes:)


2 megjegyzés:

  1. De jó ez a játszótér is :) !!! Szerintem mi is kipróbáljuk :) , nálatok nagyon élvezték a fiúk, ahogy látom :) !!!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg szuper a hely, nem nagy, teljesen belátható. A bejárata elég eldugott, az új csónakház mellett van, a Duna Gardentől kb. 5-8 perc séta.

    VálaszTörlés