Összes oldalmegjelenítés

2016. június 15., szerda

Make'n'break

Újratervezésben nagyon jók vagyunk.
Előző napon/héten/hónapban az elvégzendő feladatok/programok/események bekerülnek a közös családi naptárunkba. Ezeket az utóbbi időben felülírja az időjárás, betegség, rengeteg tennivaló.
Június közepe van, talán eddig két nap volt, amikor a fiúk medencézhettek, vízipisztolyoztak, trikóban kint lehettek az udvaron. Folyamatosan esik, sarazás megy a fürdőzés helyett.
A legtöbbet használt ruhadarab az esőoverál(talán nem ez a neve, az egész testet beborítja)és a gumicsizma.
Ma hivatalosak vagyunk ballagásra, Zoli elment Vinivel, Kendus az ágyat nyomja. Megnézte őt a doki(a mi dokinénink ma kezdte a külföldi nyaralását), hányt, hasmenése van és magas láza. Abban maradtunk, ha estig nem változik a helyzet, akkor ismét jelentkezem(cél a kórház elkerülése és persze a gyógyulás.
Az elesettek táborát egy délelőtt erejéig én is erősítettem. Zoli külföldön lerobbant, minden napban van kihívás, megoldandó feladat.

A fiúk imádják az építőkockákat(lehet az egyszerű, színes kocka jenga)leköti őket.
E. néni, Kende leendő óvónénije tartott a juniálison 'okosító' foglakozást. Ott próbálta ki először, tetszett neki(nekem is)és rendeltem egyet.

Egyedül(is) lehet játszani. A játék tartalmaz kártyákat(három nehézségi fokú), dobókockát és kockákat. A gyereknek a kártyán látható ábrát kell felépíteni( nincs hozzá homokóra, pedig jó lenne:)
Dobókockát akkor vetjük be, ha többen veszünk részt a játékban.  A dobókockán 1-3 ig vannak számok, aki 1-est dob, az a legkönnyebb kártya közül választhat.
Ravensburger család tagja a Make'n'break.
Kb. 5 perc alatt lehet egy feladatot megoldani, 4 éves kortól javasolt.


2 megjegyzés:

  1. De jó ez a játék, köszi az ötletet! Kendusnak gyors gyógyulást kívánok, remélem hamar túl lesz rajta, a kórházat pedig elkerülitek (nálunk is a hányásnál állandóan benne van sajnos ez a pakliban). Nekünk is nagyon hiányzik a medencézés, de talán innentől jobb idő lesz...

    VálaszTörlés
  2. Tényleg okosító, izgalmas játék és középkategóriás ára van.
    A hányás mára megszűnt, maradt a láz és az ezzel járó gyengeség.

    VálaszTörlés