Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 29., péntek

Indítják a napot

Reggel 6.20-as ébresztőre állítom a telefonom. Nem 6.15, az olyan korai még és nem 6.30, mert az már késő.Úgyis kinyomom és pár percig még mozdulatlanul fekszem(feküdnék)az ágyban.
Nem is értem magam, hogy miért állítok be ébresztőt?Nem vagyok normális vagy talán a megszokás...
Valamelyik fiú úgyis hajnalban ébred, nálam a hajnal 6óra vagy előtte.

Vinci felül az ágyában, elkezd énekelni/csacsogni majd tapssal kíséri mindezt és hogy biztosra menjen felhúzza az ágyán/ágya felett lévő zenélő/forgó gyerekbolondító kütyüket. Kakofón állapot, három csilingel egyszerre.Vicces leírva, de hajnalban egyáltalán nem gondolom ezt viccesnek.
Kende beviharzik mellénk és minden reggel elmondja, hogy Anya nem fúrlak ki az ágyból!

A hét elején volt egy(kettő-három-négy, igazából, ha Zoli nincs itthon, akkor mindig nehezebb) húzósabb reggelünk.
Arra nem is szoktam gondolni, hogy rendeséknél bevetik az ágyat ébredés után vagy elpakolnak, miután elfogyasztották a reggelit.
A morzsákat mindig felporszívózom-likvidáltam a morzsaporszívót, nem jött be-,nehogy néhány hangyacsalád birtokba vegye a konyhát mire hazaérünk.
Fárasztó, hogy Kendének vagy ezerszer kell elmondani, hogy öltözz már fel, moss már fogat, wc tetejét lehajtani használat után. Elfárad a szám.
Nem jó pedagógia, de reggel, ha időben be akarunk érni az oviba, akkor segítek az öltözésben. Amíg Kendével voltam elfoglalva, addig Vinci az asztalról amit ért ledobott a földre. Ez két tányért és egy poharat jelentett, a tányérok porcelánból, a pohár készletből való.Nem marad el a járókában, vísit benne, kidobálja a játékokat belőle, etetőszékben próbál felállni.Gyors porszívózás, azon a reggelen ez volt a második.Ki kellene valamit találnom Vincinek, hogy amíg nem tudok rá figyelni, addig magában és a környezetében ne tegyen kárt.
Vincinél közben pelust kell cserélni, Kende véletlenül kiönti a kakaót. Feltörlés.Konyhaajtót bezárom, katasztrófa övezet.
Kész a peluscsere, Kende valamit nem talál-gyorsabb, ha a kezébe adom-,addig Vinci magára húzza a dvd állványt. Még jó, hogy csak az egyiket, kettő van egymás mellett és a riadalom nagyobb,mint a sérülés, amit megint a fejére szerzett. Kész domborzati térkép szegény buksija.
Vinci olyan ,mint a tomboló hurrikán, amerre megy ott kő kővőn nem marad.
A mosdatást nem tűri, kalimpál a kezeivel(oké azért van, de mosdatásnál nekem legyen együttműködő, nagy kérés?!)lelöki a szappantartót, kiborítja az arctonikot. És még csak 7.30. Már vagy kétszer teljesen leizzadtam.
Kende nyafi, nem érti meg, hogy alvóállatkának nem a legdrágább, legújabb játékot kellene bevinni az oviba. A cipőjét sem ártana kipucolni, koszos. Hisztizik.
Kimegyünk a kocsiba, csípős az idő, csak egy vékonyka felsőrész van rajtuk, visszarohanás pulcsiért és irány az ovi!
Kb. 5-10 perc az út, közben Kende szól, hogy neki nem tetszik az a mese, ami megy a magnóba, cseréljek cd.Majd legközelebb...................

2 megjegyzés:

  1. Igen, ez mozgalmas korszak Vincinél, Kendus meg gondolom nem mindig akar nagyfiú lenni.:-) Teljesen megértelek!

    VálaszTörlés
  2. Hááát, igen, túl kell élni ezt is. :-)

    (Én is mindig beállítom az órát, ez is felesleges, mert én meg évente kb. kétszer alszom 6-ig, magamtól ébredek mostanában 5 körül, de volt már 4 körüli időszakom is.)

    VálaszTörlés