Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 5., kedd

Úszás

Kendus sportja az úszás(és a lovaglás, de erről majd egy másik bejegyzésben).
Jártunk babaúszásra(első gyerekként, több mindent kipróbál az ember. Anyja olvasta jót tesz a befelé dőlő bokáinak, laza izomtónusának. Az oktatók nem voltak annyira babapártiak, mint amennyire elsőnek tűnt. Ráadásul elsőszülöttünk utálta/ja ha víz alá dugják a fejét. Fenébe a búvárreflexel)

Az ovi megkezdésekor elkezdtünk a kerületi uszodába úszásoktatásra járni. Kendus nagyon élvezte, kedvelte az edzőt, a játékokat csak az volt a bibi, hogy az ovis beszoktatással egyídőben kezdtük. Állandóan beteg volt, lehetett pótolni,a hét közepén már látszott rajta, hogy szombat reggelre ki fog dőlni. Akkor még Vinci szoptatását is össze kellett hangolni az úszással, amikor meglátott a biztonsági őr, már készséggel felajánlotta, hogy kinyitja az elsősegélynyújtó helyet.
Kerületi uszoda szép, tiszta, viszonylag új. Rengeteg gyerek jár ide, csoportokba osztották őket, de még így is pár méteren úsztak, ami Zolit felháborította, hogy így is 5000ft volt egy alkalom. Nem volt olcsó mulatság.
Amíg vízben volt Kendus, addig mi egy nagy üvegfalon keresztül gyönyörködtünk benne és a büfé finom marlenkáját fogyasztottuk.

Gomba Levente anyukája pár hete hívott minket ismét úszni.(Több Levente van az ovis csoportban, a jelük alapján különböztetik meg őket).
Néhány utcányira van tőlünk az egészségház, ahol az alagsorban van egy kisebb medence.3-an vannak a medencében(ez sem nagy), az oktató csak 3 gyerekkel foglalkozik 1 órán keresztül.
Kék sapkás az enyém!
A víz valamivel melegebb, de Kendus 1 óra után mindig vacogva jön ki, lila szájjal. Annyira tud fázni szegénykém!Szóba sem jöhet, hogy utána még ott helyben lezuhanyozzon, hanem itthon a nagy kád meleg vízben áztatja még magát.

Ami fura, hogy az oktató, nem megy be velük a vízbe.(kapnak karúszót). Ezt a harmadik gyerek(Tomi)anyukájának említettem, akik már egy éve ide járnak és ő mondta, hogy ennek ellenére a fia megtanult úszni, csak a mozgás miatt jönnek.
140cm mély a víz. Tematika: bemelegítés, játék, gyakorlatok, játék.
Mi (szülők)a medence széléről elmegyünk csacsogni.(Az oktató külön kérése, hogy ne álljunk felette), majd az óra végén behív és bemutatják a lurkók, hogy aznap mit tanultak. Tegnap pl. a lebegést, siklást. Kaptak egy füzetet, amit az oktató vezet(beleírja, hogy mi volt aznap)és matricával díjazza a gyerekeket.
Fele annyiba kerül, mint a nagyuszodában. Családias a hangulat, Kendus elfárad, mozog és nagyon jól érzi magát. Jutalma mindig egy tejcsokis Boci Napolini(mindig azt kér)

2 megjegyzés:

  1. Tényleg furcsa, hogy nem megy be olyan gyerekek közé, akik még nem tudnak úszni. Ekkora gyerekeket csak vízből lehet menteni, mert automatikusan bepánikolnak ha baj van. A 140 cm-es vízmélység pedig nem oktatómedence, be se vihetné őket addig, míg legalább 1 úszásnemet nem sajátítanak el. 120 cm-től kötelező az úszómester jelenléte is. A karúszóban oktatásról még nem hallottam, valahogy az egész nem stimmel. Biztos, hogy ez a nő szakember és tudja mit csinál?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az infókat. Amíg Kendus jókedvvel megy, addig menjen. Kíváncsi vagyok a jövőre(megtanul-e így úszni)A csajszi tényleg nem az igazi.

    VálaszTörlés