Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 12., kedd

Medvepark, Veresegyházán

Szeretjük a Maciparkot, most jártunk ott harmadszor és mindig sikerül valami újat felfedezni.
Először Zoli még az" udvarlós" időszakában vitt ide kirándulni, másodjára, akkor mentünk, amikor már Kendus pocakban volt(Erika és Balázs jött velünk), harmadszorra pedig a két fiúval. Nincs messze tőlünk, rövid idő alatt körbejárható a park, a játszótere és a park kialakítása gyerekbarát.

Két hisztis gyerekkel mentünk, délután 2-kor indultunk, ami alapból alvásidő, de valamiért nem akartak aludni, pedig jól láthatóan fáradtak voltak(és a kocsiban sem aludtak)
A bejáratnál ingyen elvihető motorokra pattanhatnak a gyerekek(szerintem ez újdonság),
Mondja a tutit
ezt mi ki is használtuk.Mézet az étterem mellett lehet venni és fakanalakkal lehet etetni a mackókat, akik a meleg ellenére sem bújtak el.
A farkasok(többen egy kupacban) okosan hűsöltek az árnyékban.
Újdonság még a maci kilátó, ami kb. 10 m magasra viszi fel az embereket, ezt kihagytuk.
A medvéken kívül vannak farkasok, gólyák, rénszarvasok is. Kendusnak egyébként a farkasok jobban tetszettek.Jó látni, hogy az állatokat jól tartják, nagy a mozgásterük,a macik már az emberekhez szoktak, nem volt nálunk fakanál, mégis jöttek.

Kende többször mondja, hogy szeretne fára mászni(már próbálta). A parkban lehet fára mászni, a tappancsoknak külön lábtartó van, hogy könnyebben lehessen a csúcsra jutni. Apja is nosztalgiázott:)
Vinci a babakocsiban nehezen tűrte az üldögélést, kézről-kézre járt, de csak egy korai vacsi után nyugodott meg a játszótéren.
Állandóan a fülbevalóm vagy a kalapom babrálja
Az éttermet senkinek nem ajánlom, jól lehúztak minket. A bejáratnál ki volt rakva egy tábla, amelyen az állt, hogy 12-17 között  belépő árának felét le lehet enni(nem volt csillaggal jelölve semmi, nem volt kisbetűs rész sem).2 főételt ettünk(olcsóbb árkategóriást), kávét,colát, gyümölcslevet ittunk.
Kértük a számlát(közben a fiúk elmentek wc-re)és a pincérnő 5200 ft -s számlát hozott ki. Megnézetem és voltak rajta olyan tételek, amiket nem fogyasztottunk. Szóltam, egyből ketten jöttek!Válaszuk: ja a XY fogyasztását is hozzájuk számoltam!Mi van?!(Semmi bocs vagy elnézést), végül 600ft vontak le(ami nem a belépő árának a fele)

Kisvonattal is körbementünk.(A cél az volt, hogy a ledobott sapit megkeressük)
Mi mindig elhagyunk valamit,főleg, ha fáradtak vagyunk....Most Vini sapiját sikerült otthagyni, de már nem találtunk rá(annyira azért nem fáj a szívem érte, elég kopott volt már, már kezdett kicsi lenni a buksijára)

Hazaindulás előtt még párszor könyörögni kellett Kendusnak, hogy induljunk.

2 megjegyzés:

  1. Látom, ti is járkálósok vagytok. :-)
    Fakanalat is lehet kölcsönözni, tudod, ugye? Mi is voltunk már párszor. Nekem állandó félelmem, hogy a korlát alatt simán odamennek a kerítéshez és bedugják a kezüket a fiúk.

    VálaszTörlés
  2. Igen, járkálósak vagyunk:)
    A fakanál kölcsönzést most kihagytuk.

    VálaszTörlés