Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 25., hétfő

Villám és a varázsló

Erre a filmre nyert Kendus a Minimax hajón két jegyet.Vasárnap délután elmentünk a közeli bevásárlóközpont mozijába, a jegypénztárnál pedig közölték, hogy a jegyet hétfőtől-csütörtökig lehet felhasználni. Hm. Tanakodtunk és úgy döntöttünk, ha már elmentünk, Kendus beleélte magát, akkor fizetünk két jegyért, a tiszteletjegyet átadjuk Noeléknak(ő a héten nem megy oviba).
Moziban látta már: Pingvinkirályt(első moziélmény), Turbó, a csiga, Repcsi2 és a Villám és a varázslót.

A film belga animációs mese, a története röviden: egy ódon házban él Lawrence, a varázsló. Különleges lényekkel(akik életre kelnek,pl: reggelit csinálnak, táncot lejtenek) osztja meg otthonát.
 Lawrence idős, kórházban lévő gyerekeknek adja elő mutatványait. Vele él Jack a nyúl és Maggie, az egér is. Ők ketten összefognak az új betolakodóval, Villámmal(macska) szemben. Villám egy vihar elől menekül be Lawrence házába.
Egy baleset miatt(amit Jack és Maggie okozott, céljuk Villám elűzése volt)a varázsló kórházba kerül. A kórházi tartózkodás alatt megjelenik a varázsló rosszmájú unokaöccse,aki el akarja adni Lawrence házát, őt pedig idősek otthonába tenni.
Ekkor összefognak az állatok és a különleges tárgyak, hogy megmentsék a házat és a varázslót.
Happy End a vége.

A filmnek egyszerű,kiszámítható, érthető a története. A karakterek csúnyák: mindenkinek nagy orra volt és a nők kövérek, gonosz szerepben tűntek fel.Ennyit a sztereotípiákról.
Egy-két humoros megjegyzésen kivül , a szöveg nulla, poén szinte nincs benne.Többször unatkoztam, Kendus is másról kezdett el dumcsizni a film alatt.Voltak részek, amik lekötötték a figyelmét,de időnként elkalandozott.
Nekem nem jött be, nem hagyott bennünk mély nyomot.A varázslón és a macskán kivül mindenkiben benne a rosszindulat,gonoszság, hátsó szándék, a taplóság.
Ha nem kaptunk volna rá jegyet, akkor biztos nem nézzük meg. Tipikusan bugyuta mese. Kendus megértette a sztorit, de azt mondta, hogy a Repcsik2 sokkal jobban tetszett neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése