Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 27., szerda

Terápiás lovaglás

Kendus odavan a lovakért(is).
Kb. 2 éves lehetett, amikor elkezdtünk  a közeli Harmónia Házhoz lovagolni, Orsi gyógypedagógus, szakterülete a terápiás lovaglás. Ott nagy lovon-Tündéren-tartották a foglalkozást.Ha rossz volt az idő, akkor nem tudtunk menni, mert nem volt fedett terület a tanyán. Aztán kb. tavaly ősszel családi okok miatt ott megszűnt a lovagoltatás.
Ismerősök ajánlották a Soroksárhoz tartozó Péteri tanyát, ott is foglalkoznak ilyen típusú lovagoltatással. A mi esetünkben nem sok értelmét látom annak, hogy a gyerek felül a lóra és körbe-körbe megy.
Vitathatatlan, hogy Kendusnak nagyon jót tesz!
Általában szellemileg sérült, visszamaradt gyerekeknél, autistáknál szokták alkalmazni és csodákat érnek el vele.

Szerencsére Kendus egészséges, én mégis a laza izomtónus, a befelé dőlő bokák, az összerendezetlen, bátortalan mozgás(ez egyébként már a múlté)miatt kerestem terápiás lovaglást. Az instabil egyensúlyérzék, mozgáskordináció fejlesztésére is kiváló.
A ló szerintem az egyik legintelligensebb állat, Kendus a Péteri tanyán pónin lovagol-Bencén-,aki egy csodaló. A lovon magabiztosan ül, nem kapaszkodik, tartását irigylem(én mindig görnyedek, olyan a hátam,mint egy kérdőjel)és jól érzi magát. Önállóan elindítja a lovat, ha az a kérés.
Zsuzsi, a gyógypedagógusok gyöngye.Imádják a gyerekek, mert végtelenül türelmes, mindig mosolyog, árad belőle a szeretet.Minden gyereknek járna(legalább) egy Zsuzsi-féle pedagógus.
A foglalkozás 30 perces, bal-jobb kézhez kapcsolódnak feladatok,logicoznak, kardra kell karikákat szúrni, gumikerékbe kell bizonyos tárgyakat bedobni, állatokat kell felismerni,labdáznak, miközben Bence lovon ül.
Mindig van évszakhoz kapcsolódó, testrészhez kapcsolódó kérdés is, mindig beszélgetéssel kezdik és általában azzal zárják az órát.
Ha esik, ha fúj, akkor is megyünk, mert van fedett rész, Kendus pedig várja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése