Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 18., hétfő

Füvészkertben, Szamóca kiskertész Tanoda

A VIII. kerületben lévő Füvészkertben még soha nem voltam(a környékét már felfedeztük: Orczy park, Természettudományi Múzeum).
Parkolni nem tudok,(nagy helyre van szükségem:) de a Füvészkert(Illés utca)szomszédságában sikerült ingyenes részt találnom.(az utca nem valami bizalomkeltő: utcalányok,hajléktalanok, rosszarcúak. Az egyik utcalány megnyugtatott, hogy ha nincs érték a kocsiban, akkor nem törik fel(köszi!)

Mielőtt elindulunk egy  új helyre, netről utánaolvasok. Így találtam meg a Szamóca kiskertész foglalkozásokat a Füvészkertben(Gödön is tartanak).Online jelentkezés szükséges hozzá. Magunkkal hívtuk Andiékat is.
10.30-kor kezdődött a kertészkedés, mi nyitásra mentünk(előtte rollerezett Kendus , ettek a fiúk, megnéztük a pálmaházat, kaktuszokat, különleges virágokat, tavirózsákat , gyógynövényeket és persze azt is, ahogy locsolnak(hogy ez miért volt érdekes, nem tudom, de időztünk a locsolónő előtt)
Nekem nem éppen ideális ez az időszak arra, hogy fák, növények között sétáljak, mert tombol az allergiám(pont egy akácfa mellett ültünk le), egész délelőtt folyt az orrom, kapart a torkom, könnyezett a szemem.
Érdemes elmenni a Füvészkertbe egy kisebb sétára is, nagyon szép a környezet!(pelenkázó, wc tiszta)Különleges lehulló faleveleket szedett össze KEndus(attól volt különleges, hogy puha a tapintása, olyan,mint a nyuszifül. Itthon ezt is kifestettük).Pár nyugdíjason és a gyerekeken kívül nem volt senki az egész kertben.
Vince az egészet végigaludta, időnként tudtam Kendus mellett asszisztálni(a gyerekeket az 1 órás foglalkozás alatt ott lehet hagyni)

Szamóca kiskertész foglalkozás onnan kapta a nevét, hogy a foglalkozás alatt szamóca volt az, aki felügyelte a gyerekek munkáját(egyébként egy madárijesztőre hasonlít Kendus szerint)
Kb. 8 gyerek(ovis korosztály) vett részt rajta. Először bemutatkozott Zsuzsi(aki az egészet tartotta), aztán a gyerekek kaptak kötényt, jégrémes dobozt(szamócás matricával ellátva), amibe mindenki a saját sziklakertjét készítette el
(földet, kavicsokat, növényeket kaptak hozzá)és instrukciókat, de az elrendezést mindenki maga csinálta. A végén két pillangót kaptak bele dekorációnak(ezt itthon kifestettük).
Szüreteltek is, paradicsomot(sárga, piros napérlelte, vegyszermentes paradicsomot), ami ízlett Kendének.
Külön pizzakertben tették ezt,paradicsom mellé oregánót is szedtek.
A melegben jól esik a limonádé, ehhez mentát szedtek.
A foglalkozás végén mindenki választhatott otthonra feladatot. Kendus egy képeslapot kapott, amit ki lehetett hajtani, ebbe került föld, apró kövek, fűmag.Már burjánzik is a teraszon a balkonkert:)

1 megjegyzés:

  1. Ez is jó programnak tűnik. :-)

    (A recept, amit kértél: http://www.nosalty.hu/recept/alj-nelkuli-turos
    Magunknak csak fél adagot szoktam készíteni. Jó étvágyat hozzá!)

    VálaszTörlés