Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 6., szerda

Minimax hajón

Kendus nagy tévés(mint, az apja), ha tehetné addig nézné a meséket, amíg a szeme ki nem folyna. Nincs tiltva, de csak azt nézheti, amit én is ismerek(láttam már)és időkorláthoz van kötve. A kedvencek dvd-n is megvannak(a Madagaszkárt fejből fújja, de soha nem unja meg)
Én emkettő párti vagyok, de a Minimaxon is vannak értelmes mesék(pl: Dzsungel könyve). Minimax hajókázást az egyik ovis csoporttársa ajánlotta, vasárnap pedig ki is próbáltuk.

Előre kell jelentkezni, általában nagy a túljelentkezés. 9.45-től lehetett a Zsófia hajóra beszállni,(klimatizált) 10.30-tól indult útnak. Mi 9.50 körül értünk oda és mi voltunk a hosszú sor legvégén(nem sokra rá, zoli szólt, hogy már nem mi vagyunk az utolsók). Lassan haladt a beszállás, mert a regisztráció alapján ellenőrizték a neveket és fizetni is kellett.
Már a sorban állásnál a két Minimaxos figura kijött barátkozni a gyerekekkel.(Kendusnál gyorsan leesett a tantusz: "Anya, Maci kutya bácsi!")
A rutinosabbak kis kosárral szálltak vízre(nálunk is volt keksz, ropi, víz, de 11.30 körül szoktak a fiúk ebédelni. Üzemelt a büfé, de elég silány volt a kínálat/minőség.)

A hajón gondoltak a kisebb gyerekekre is, nekik egy játszósarok volt kialakítva: libikókával, szivacs labdákkal, ütögetős, barkácsolós játékokkal(Ikea)
Apa feje mindig lemaradt, van még mit tanulnom
A nagyobbaknak volt kézműves sarok, arcfestés(ide már nem jutottunk fel-a hajó tetején volt, mert elröpült az idő), virághajtogatás, gipszfestés. Mindenhol volt animátor is. Fél éves kortól egészen kb.8-10 éves korig voltak gyerekek.
Kint volt a Móra kiadó is, 20%kedvezménnyel lehetett könyvet vásárolni, Kendus kérlelt, hogy ezt-meg azt-megamazt vegyük meg(a legtöbbet ismerte. Könyvtárból kihoztuk már vagy van saját példány).

A hajókázás alatt ismét megállapítottuk, hogy gyönyörű városban élünk. Kendus azt hitte, hogy a hajók versenyeznek egymással és a miénket valahogy mindig legyőzik.

Kendus rákapott a színezésre(eddig is szerette), de most már vonalon belül marad és változtatja a színeket(élénk színeket szereti)Az egyik színezését ott beneveztem egy versenyre(egy kedves hölgy-animátor-megszólított, hogy lenne-e kedvem benevezni a színezést a versenyre és volt), nyertünk is vele két mozijegyet a Villám és a varázsló című mesére.
Ezen kívül színes ceruzákat, zsírkrétákat is kaptunk.
Gipszeket is festett(a rucim is kapott belőle)

Buborék együttes lépett fel. Van egy cd-nk belőle, amit még Nóritól kaptunk.A békás dalt a fiúk felismerték.
Az énekesnőnek tetszett a hangja és jó volt a humora, ismert verseket, dalokat átdolgoztak, azokat adták elő, interaktívan, bevonva a lurkókat.
Vinci tombolt!


A kis táncoslábúm!Kende meg csak színezett és színezett(az első sorban:), néha ő is felpattant és ropta, de Vini halálian táncolt, a fotós rengeteg képet készített róla. Ha pedig elfáradt, odamászott az énekesnő elé és tátott szájjal figyelte!

Nyertünk a tombolán egy gyerekbelépőt egy másik alkalomra szóló Minimax hajóra. Kendus hisztizett, hogy ő könyvet akart nyerni!(nem tud veszíteni),úgy éreztem mindenki minket bámul, olyan hiszti műsort csapott.
Hazafelé bealudtak a kocsiba, itthon felébredtek(20 perc)és a hiszti műsor itthon folytatódott, de már Vinci is beszállt a buliba.

2 megjegyzés:

  1. öööö, a végétől eltekintve ajánlanád? én is nézegettem már, hogy el kellene menni rá.

    VálaszTörlés
  2. Igen, ajánlanám!Nem olcsó buli(, 2500 a felnőtt, 2300a gyerek), de a hajókázás, koncert és a programok miatt is megéri!

    VálaszTörlés