Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 14., csütörtök

1 éves státuszvizsgálaton

Ezen is túl vagyunk. Nem szeretem a kötelező köröket. Már volt egy megbeszélt időpontunk a védőnőnél, de lemondtam, mert Kendus betaknyosodott, Vinci berekedt. Most sem 100%-osan egészségesek, de már jobb a közérzetük, mint egy hete.
A védőnő általában kijár házhoz babákat vizsgálni/nézni(miután Kendus születése után csak "úgy"beállított, elküldtem, azóta nem jön-nem is hiányzik, inkább megbeszélünk egy időpontot és bemegyünk tanácsadásra, vizsgálatra)
Túl van Vinci a második kullancs elleni oltáson(eddig ez az egyetlen fizetős oltás), amit kértem. Oltás után a doktornő kitöltötte a kiskönyvét,
súlya: 10030gr(sokan többnek gondolják)
hossza: 76cm
fejkörfogat: 47, kutacsa ujjnyi.
Idegenek, kedves ismerősök megjegyzik, hogy milyen édes, milyen duci. Aki nem ismer minket gyakran hozzáteszi, de szép kislány, de jó: egy fiú, egy lány!Nem ő nem lány, hanem fiú!De olyan lányos a haja!Hát igen, göndör világosbarna fürtjei vannak. Még nem vettük a bátorságot és nem váltunk meg a babahajtól.
Pedig beizzad a füle mögé, könnyebben lehetne tisztán tartani.

Abbahagytuk a tornára mászkálást. Itthon tornázunk!Ügyesen lépked biztonságos környezetben, tárgyakban kapaszkodva és mászik!Pedig féltem attól, hogy feláll, elindul és kimarad a mászás. szerencsére nem így lett.
Hintázni, homokozni imád. Játszóterezés után a teraszon levetkőztetem és megy a kádba fürdeni(még a popsijában is homok van ilyenkor, nem értem)Megszerette a fürdést!Csak kis vízben, a nagy víz látványát továbbra sem szereti.
A szökőkutaknál ujjong.
Labdamániás,
szereti azokat a játékokat, amik villognak-gurulnak.hangot adnak ki-egyszóval,minden Fisher Price bejön neki.(Minden Fisher Price játék ugyanazon hangon szólal meg, nap végére elég idegesítő).A sütifaló kincsesbödönnel sokáig eljátszik, talán az a játék, ami leginkább sokáig leköti a figyelmét.

Jó étvágyú. Mindent megeszik, kivéve: brokkoli főzelék, sárgadinnye,főtt tojás, tükörtojás, kefir.Issza a vízet, de nem nagy mennyiségben, inkább a tea, tej, gyümilevek csúsznak. A kanalat rágásra használja, nem rendeltetésszerűen, de a darabos ételeket az etetőszékről felcsipegeti. Cumisüveget próbálja önállóan használni.

Továbbra is 2 foga van. Rágókát nem használ(pedig egy nagyon tutit kaptunk Krisztől, rezzeg is:), helyette a ceruza-zsírkréta végét rágja(nem engedem, de mindig megtalálja Kendénél)

Zenére riszálja, kedvence Halász Judit Panda című száma.

Sokat halandzsázik. Erős akaratú, türelmetlen.Utál öltözködni, nem segít benne, hanem harcol ellene(rúg)
Van már csajozós mosolya. Tapsol, integet, mutatja a tikk-takkot, nem maradhat el fürdés bubifújás nélkül.
Az alvása?!
Most Sedatif Pc kúrát csinálunk, hátha....éjszaka többször ébred és gyakran előfordul, hogy nem alszik vissza, beül a sarokba és tapsol, kidobja a takarót/cumit, énekelget."Én mellettem elaludni nem lehet...""A végsőkig harcol az elalvás ellen.

3 megjegyzés:

  1. Mi nemsokára megyünk az 1 éves vizsgálatra. Megkérdezhetem, mi az amit ilyenkor néznek/kérdeznek? Mármint úgy kb, mivel minden doki más, csak szeretnék felkészülni. Köszönöm Neked előre is!

    VálaszTörlés
  2. A szokásos paramétereken túl(hossz, súly, fejkörfogat), mozgásfejlődés(ami kritikus rész a mi esetünkben), anyatej-hozzátáplálás, alvás, napirend, kommunikáció, szociális fejlődés, látás, hallás, magatartásproblémák, pszichés, motoros, mentális fejlődés. Remélem tudtam segíteni.

    VálaszTörlés