Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 23., szombat

Palya Bea:Altatok

Nagyobbik fiú nem eszik(eleget), kisebbik nem alszik(eleget).
Kendus étkezéséről: tésztás és édesszájú(mint a szülei),de ugye nem lehet mindig tésztát enni(az Apjuk utálja, max. káposztás és mákos tészta fér bele az sem főétkezés részeként). Kísérletező vagyok és szeretek főzni, változatosan és idényzöldségekből, de nehéz mindenki igényének megfelelni. Vinci ebből a szempontból(is)rám hasonlít, ha jóízű az étel, akkor ő megeszi.
14kg és pár deka Kendus, most kezdett 110-es ruhákat hordani. A gebesége ruhában nem is annyira feltűnő, de meztelenül meg lehet a bordáit számolni, úgy néz ki,mint egy etióp éhező.
Van aki azt mondja, hogy az Apja alkatát örökölte. Magas, vékony.
Hajlamos a nemivásra is, arra is oda kell figyelnem.Szerencsére a vizet megissza, csak többször kell figyelmeztetni arra, hogy igyon.

Vinci nemalvása már lerágott csont.Azt gondolom, hogy minden alternatív lehetőséget már kipróbáltam. Van aki azt mondja, fogadjam el, neki kevés az alvásigénye.
Mostanában ha napközben nem alszik semmit, akkor este 7-kor elalszik és éjszaka 2szer ébred inni és utána magától visszaalszik, nem kell mellette virrasztani.
Előfordul az is, hogy alszik napközben egyszer(délelőtt)1 órát és néha még délután is 20 percet. Hogy mitől függ, azt nem tudom.Próbálom arra szoktatni, hogy ebéd után aludjon legalább 1 órát, neki és nekem is jó lenne.
Alvás előtt mesélek, Kende választ(ha itthon van), hogy diamesét vagy könyvmesét szeretne hallani(A fejből való "halandzsamesét"-Kende találta ki a kifejezést, az Apjánál jobban senki nem tudja:)
Vince ágya mellett vetítek.Az aktuális kedvenc diamesék: Makk Marci meséi,Az egér és az oroszlán,Holle anyó,Vuk, A három kis törpe,A rút kiskacsa, Bogyó és Babóca, Maszat.
Mese után Vincét a mai napig kézben ringatom. Megnyugszik tőle, olyan csodálatos érzés beleszagolni a bababőrébe és simogatni a fürtös buksiját.Ő összekulcsolja a kezeit és szorosan magamhoz ölelem.(Dédi mondta, hogy ez a gyerek el van rontva, 3 hónaposan még jó, hogy ringatom, de 13 hónaposan?!Ki hallott még ilyet?)
Miután elfárad a kezem leteszem az ágyba(van, hogy hason alszik el, magzati pózban)és cirógatom, majd kijövök a szobából. Ezek után vagy elalszik vagy nem, ha nem , akkor még simogatom.Egyébként érzi a radarjaival,mikor lépek ki a szobából.

A könyvtárban megtaláltam Palya Bea Altatok című könyvét.Tartozik hozzá mellékletként cd is. Ebéd után hallgatjuk a dalokat, amelyek segítenek ráhangolódni az alvásra. Palya Bea hangját szeretem, dalai közel állnak hozzám, az egész nő zene. Koncertjein impulzív, magával ragadó.
A könyv gyönyörűen illusztrált(Szottfried Zsófia). "Dalok, versek Álomország kapujában és azon túl", pocakosként kislánya ihlette őt a versek megírásában.Többek között van benne dunnás, állatos altató, kisfiúk altatója, szívdobbanós, távolodó tegnaphajó,ébredés-dal is.Engem álomba ringatnak a dalok:)Tökéletes a hangszerelés,ritmusa nekem a meditációs zenéket juttatja eszembe.
Az apa-dalból részlet:
"Suhanok a kocsimon
Haladok az utamon
Gyorsan vezetek
Sietek, sietek
Szól a telefon,
A gombot benyomom
Gyorsan lerakom
Feladatot felírom
mindjárt tárgyalok
Öltönyöm gombolom
Komolyan gondolom
Táskám kinyitom
Kutatom a papírom
Minden zavaros
sok-sok papiros
S a sok-sok unalmas papiros közül
Egy aprócska színes zokni előkerül
Ebben az egyetlen pici zokniban
Benne van, ami nekem a kisfiam
Édes kisfiam,
Mosolygós csillagom
Gagyogós haverom
Malackám, vackorom
Nagyon hiányzol..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése