Összes oldalmegjelenítés

2014. augusztus 3., vasárnap

Orczy park

A bejáratnál Orczy kalandparként van a neve feltüntetve.(Van a parkon belül kalandpálya is, mi a játszótéren lecövekeltünk)
Annyi hely van a fővárosban, ahol még nem jártunk, ilyen az Orczy park is. Pedig még mesze sincs tőlünk, könnyen tudtam, ingyen parkolni és egy délelőtt vagy egy délután érdemes elmenni gyerekekkel.(Mellette Füvészkert, Ludovika, Természettudományi múzeum, Bárka színház)
Most felújítás alatt van, de rá is fér, a tó és környéke lepusztult állapotban(a tóban csónakázni is lehetett fénykorában), a kacsák barátságosak,a játszóteret simán birtokba veszik, a lurkók legnagyobb örömére.

Egy kedves ismerős család(Ricsikéék)hívtak ide. Ők családilag, én a fiúkkal mentem. Jó, hogy volt pasi velünk, mert a bejárat után rögtön akadályba ütköztem(lépcsők, amiket nem lehetett kikerülni). A babakocsi egyébként is mindig csurig van pakolva(pelenkázótáskám Kendusnál sem volt, maradtam a Rossmannban vásárolt színes nejlon tásknál+kaja+innivaló, takaró+homokozószett)
Kende rollerral jött, de a kavicsos úton nem tudta igazán használni.

A park egyik előnye, hogy az óriás fák árnyékolnak, van kút és a játszótér mellett kukák. Wc-t nem találtunk, csak olyan toitoi-t, amit a munkások használtak.
Játszótér mellett futópálya, focipálya.

Élvezem, hogy Vinci is már aktív a játszótéren. Homokozott,(nagylány  fejébe szórta a homokot, válaszként megkarmolta) életében először segítséggel csúszdázott(hangosan kacagott).
Egy rövidet aludt a babkocsiban.
Kendus is homokozott, irigyen, önző módon viselkedett(nem engedte idegen gyereknek használni a játékait, pedig szépen elkérték tőle).
A háttérben Vinci mászik
Csúszdázott ő is(nagy csúszdán).
Függőhíd vezet a csúszdához
Kérte, hogy fogjam meg a kezét, miközben csúszik. Mondom neki, megy ez neked egyedül is, ha egyszer átesel a tűzkeresztségen, utána már bátran mész egyedül is. Anya, te miről beszélsz?Nincs is itt tűz!:)
(Hazafelé láttunk több tűzoltót is)

Nagy sikert arattak a festett pólójukban. Vininek autós, napsugaras bodyt festettem, Kendének Bogyó és Babócásat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése