Összes oldalmegjelenítés

2012. március 4., vasárnap

Velencei tónál

Ma sűrű napunk volt.
Délelőtt elmentünk a Csilibe, gyerekruha börzére. Csinos cuccokat szereztünk be tavaszra és nyárra, egy-két eladónál elszálltak az árak, kb. bolti árért adták a használt ruhát, de a megszabott keretet így is sikerült elkölteni:)
Kendus kapott egy mesekönyvet, használt, de jó állapotban van, a formákat tanítja,( nem lehet elég korán kezdeni, )de viccesen van felépítve az egész és meg kell keresni a formákat, ami KEndusnak megy, annyira tetszik neki, hogy ebéd közben is a kezében volt a könyv, mint egy könyvmoly.Kemény lapú, pár oldalas, szépen lapozza, vigyázz rá, mint egy féltett kincsre.A börzére a könnyebb közlekedés miatt természetesen triciklivel mentünk.

Amikor végeztünk, be az autóba és írány a Velencei tó, KEnde kb. 30 percet aludt a kocsiba(reggel 6 után ébredt ), elmentünk ebédelni Zoli kedvenc éttermébe és utána le a tóhoz. Kendust elbűvölték a hattyúk, a hattyúkról nem is gondoltam volna, hogy okos állatok. Az újonnan érkező sétálókhoz úsztak elemózsia reményében. Kendus nem érti, hogy a vízbe még nem megyünk be, húzott befele, néha testi erőnket is be kellett vetni.

A tó tiszta volt, körülötte pedig megállt az idő. Az épületek, a járda, a stégek kb. 30 évesek. Sok házon kint van az eladó tábla, a beton megsüllyedt a tó mentén, nincs egy játszótér, nem Eu-s(pl. nincs a tó mentén wc)
Ez főleg Agárdra jellemző. A vonatsín felújítva, aluljáró tiszta, megállók szépek.

KEnde a kiépített szakaszon inkább gyalogolt, spéci technikával: a triciklibe kapaszkodik két kézzel. Hihetetlen, hogy mennyit gyalogolt és nem fáradt el, nem ült le, nem nyafogott. Annyi mindent látott, sok inger érte: a legtöbb ember kutyával és/vagy gyerekkel volt.(Kendus nagy állatbarát, a toplista élén a kutyák/macskák majd a lovak és a tehenek, egerek, szarvasok, kecskék, háziállatok)A kirándulás alatt láttunk lovakat is, a tó mellett lovagoltak, vágtatak.

Agárd után átmentünk Gárdonyba. A tó partján építettek egy szuper spa/wellness csarnokot,(van napidíj is, nem sok, megbeszéltük, hogy nyáron lemgyünk, kilátás a tóra, ami inkább Zolinak fontos. Ha valahová megyünk mindig megkérdezi, hogy milyen a kilátás)és egy szállodát. Az utóbbit toalett használatának céljából meglátogattuk(illő volt egy cappucinót is elfogyasztani)

Jól elfáradva, élményekkel gazdagon jöttünk haza és hazafelé még beugrottunk Csepelre Mamához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése