Összes oldalmegjelenítés

2012. március 27., kedd

Kinőttük

a Ringató foglalkozást.  Kb. 4 hónapos lehetett,amikor elkezdtünk járni a Csilibe Hazady Timihez.(ő az a tipikus nő,akiről sugárzik a harmónia, a kedvesség)
 3 hónapos volt KEnde,amikor bérletet váltottunk a baba-mama tornára. Itt hasonló korú gyerekek voltak, mint KEnde. Ili néni tartotta(aki kb. Mamámmal egyidős, gyógytornász), több barátság innen ered. A tornán volt éneklés, baba-mama torna, beszélgetés. Emlékszem minden foglalkozás azzal kezdődött, na mit tud már a gyerek csinálni:)
A tornán Ármin(a mozgásfejlődése pontosan olyan, mint Kendusé) anyukája ajánlotta a Ringatót, előtte már Andi is mesélt róla.

Elmentünk, ottmaradtunk. Sajnáltam, hogy nyáron csak táborok vannak a Csilibe.
Első alkalommal vittem egy kis plédet, textil pelust,amire lefektettem KEndét, aztán láttam, hogy mások ölben tartják még a játékok alatt is. Következő éneklésre már nem vittem.
A Ringatón(annyira találó az elnevezés) az anyukák énekelnek(időnként kánonban) Timi vezényletével, vannak mondókák, mesék , ölbeli játékok. 30  perces egy foglalkozás. bizton állítom, hogy Erzsébet, Csepel apraja-nagyja jár(t) Ringatóra. Sokan vagyunk, de ami jó, ott sokan vannak.

Nincs korhatár, de ránézésre max. 2,5 féléves a legidősebb gyerek.(lehet, hogy azért nincsenek idősebbek, mert oviba mennek?!)
A nagyobb gyerekek rohangálnak, Kende például padot mászik, a rúd mögé bújik, a tükörben otthagyja a kéznyomát. KEndus utánozza a nagyobbakat, főleg ha valami rosszaságot művelnek.
A játékokat már nem lehet vele együtt csinálni, mert nem ül meg az ölemben, sétálni szeret mondóka közben.
Hétfőn erről beszélgettünk egy anyukával, hogy kinövik a gyerekek a Ringatót,amikor egy ismeretlen anyuka közbeszólt, hogy nem gond, ha a gyerek rohangál(szerintem sem, de most is volt kb. 12 hetes csecsemő), otthon magától énekelni fogja a nótákat:)(mert az ő gyereke sem "figyel", de otthon furulyázás közben előjönnek a népdalok. Hm...
Én jól érzem magam a többiek között, igaz, hogy az éneklés konzervál, formában tart, kell a közösség, a többi gyerek, de Kendust már nem köti le. Sok éneket, mondókát , játékot tanultam.
(A boncidai híd alatt kezdetű dal is slágerlistás nálunk)
A foglalkozás végén lehet kérni kedvenceket, ezen a héten az Ősszel érik babám volt a kedvenc(kérésemre:), mert a nóta rimóci!!

Hazady Timi és a testvére tartott a Millenárison adventi Ringatót, elmentünk, de tömeg volt, voltak picuri babákkal, Kende életveszélyesen mászott, át mindenkin. Volt,aki ott etette a gyereket, onnan kaját kunyerált, volt,akinek a cumiját tulajdonította el.
Többször jártunk a Müpá-ba is Ringatón. Ott is tömeg, nincs levegő és nem olyan közvetlen, barátságos az egész, mint itt a Csilibe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése