Összes oldalmegjelenítés

2012. március 18., vasárnap

Játszótéren történt

A hozzánk  legközelebb és szerintem az egyik legjobban felszerelt játszótér a Vécsey lakótelepen van. A játékokok közt van hagyományos és modern is. Tavaly nyár végén a babahinta volt a favorit, idén a kisház, homokozó, mászóka. A hinta alatt gumi, a mászóka alatt homok, körben padok.
Többek között egyik előnye a játszónak, hogy elkerített és zárható a kapu, amit zárnak is a szülők és tiszta.
Tegnap délután vittünk Kabi kutyának maradékot, elvittük a szelektív szemetet és játszótereztünk.

Felháborított, hogy volt egy család, a szülők a padon sütkéreztek és közben szotyoláztak a földre, senki nem szólt(nem volt hozzá bátorsága),hogy szóljon.Pár méterre van a kuka, biztos otthon így szokás, de legyen tekintettel a drága szülő a helyre, gyerekekre.
A szülők 3-4 gyerekkel voltak. Az egyikük a csúzda tetején elkezdte a narancsot hámozni és a narancshéját ledobálta(szemrebbenés nélkül)a homokba. Na ez az egyik apukánál kiütötte a biztosítékot és rászólt a gyerekre, aki ezután összeszedte és kidobta(a szülők továbbra sem mozdították meg a hátsójukat)

Kendussal a kisházban homokoztam, az egyik anyukával beszélgettem, amikor észrevettem, hogy a fent említett szülők egyik gyereke a triciklinkkel száguld(még a játszó területén)és nincs rajta a táskánk, amiben csak a pulóverem volt.
Szívesen odaadom a járgányt, nem vagyok irigy és önző, csak kérje el előtte, ezt nem tette. Futok a tricikli után(ekkor már a szülő a gyereke mellett), hogy bocsi, de ez a miénk.....és volt rajta egy táska , amit nem látok. A szülő elnézést kért,visszaadtak mindent, a gyerek ledobta a táskát a fa mögé.:(
Tanulság, hogy a tricilire ne tegyek táskát vagy olyat, ami másnak is felkeltheti az érdeklődését.
Íratlan szabály, hogy  motorokat, rollereket, bicókat a kapu mellé teszik a szülők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése