Összes oldalmegjelenítés

2012. március 5., hétfő

15 hónapos

Már 15 hónapos!
Vázlatosan

Méretei: óriási gyerek!Kb. 2 évesnek nézik őt, nagy a lába(21-es méret), 92/98-as ruhákat hord, mags pasi lesz belőle.7 foga van.

Mozgás: betegen az egyik vasárnap délután elkezdett totyogni, 2-3 lépés után leül vagy elesik. Biztonságosabbnak érzi, ha valamiben kapszkodhat, de a nagy távokat mászva teszi meg. Ha ritmusos a zene, akkor táncol, tapsol(ha vetélkedőműsor megy a tévében, amiben tapsolnak, akkor ő is utánozza a statisztákat)A lábai elég csámpásak, gyógybetétes cipőket hord, bent pedig gyógyszandit. Még mindig Chaplinre hasonlít ha totyog. Ha mondom neki, hogy totyog Anyához vagy Apához, akkor olyan boldogság önti el az arcát, mosolyogva lépeget.

Evés: Mindent eszik( Az apja által készített tonhalsaláta kivétel),bolti édességet továbbra sem kap, max. müzliszelet vagy túró rudi. Kedvenc itóka továbbra is a Szentkirályi sütőtöklé(utazáskor, betegen, alkalmakkor kap)A (csap) vízivással továbbra is hadilábon áll. Pár korty után rájön, hogy víz van a csűrős cumisüvegben és nem issza vagy ha van itthon üdítő(ritka),akkor hígitva kapja.Napjában öt alkalommal eszik. Naponta legalább egyszer még szopizik.
Az etetés közben inkább engem etet, a jobb kezét használja túlnyomórészt. Időnként iszik pohárból, de a nagy része,akkor az előkén van.

Napirend: Már csak egy alkalommal alszik, általában ebéd után. Az ebéd 11.30körül, 12.30-ra már alszik, 1-3 órát. Az ébredés éjjel és reggel is változó, de az esti fekvés fix, 8óra.Most felvette azt a rossz szokást, hogy ha fáradt,akkor üti a fejét a kezével.(bízom benne, hogy hamarosan elhagyja ezt)
Ha süt a nap,akkor sokat triciklizik kint. Vásárolni, bankba, ügyet intézni jön velem, együttműködő.Hétfőnként Ringatóba megyünk, csütörtökön Manó tornára, kéthetente pénteken a könyvtárba Kerekítőre. Naponta meglátogatjuk az utca macskáit, kutyáit, megnézzük a galambokat, varjakat. Hetente egyszer kimegyünk a lovardába a pónikhoz.

Beszéd: vannak szavak, amiket kimond teljesen, de van ,amikor csak az első szótagokat mondja. Anya, Apa, Baba, Mama, busz, autó, vaúú, paci, és van az ajjaaa, öööööö.
Mindent megért, az utasításokat végrehajtja, pl: hozdd ide a cipődet, töröld meg a szádat a szalvétába, tedd a víz alá a kezed stb.

Játék: legó, legó, legózás minden mennyiségben. Épít, rombol. Műanyag állatok és a könyvek. A könyvekre vigyáz, féltőn lapozza és mutogatja az ábrákat. Szereti a szerepjátékokat, altatjuk a plüssöket, etetjük őket, tísztitjuk. Mozgásos versekben együttműködő, főleg a lovaglásosban. (pl: Gyí paci paripa)és mutatja, hogy miket mondjak, pl: kerekecske-dombocska.
Mindenhonnan ki/át/szétpakol és ha lehet(nem vagyok eléggé résen),akkor belebújik a bútorokba.

Érzelmi intelligencia: símogatja az arcom és puszil, közvetlen, barátságos. Ha a Ringatón sokan vannak és látni, hogy valaki odamegy a tükörhöz/padhoz,akkor tuti, hogy KEndének is ott kell lenni valami csintalanságban.

Nagyon Anyás, ma amíg elmentem a Csilibe wc-re, Bernadett figyelt rá(Hanna anyukája), még a gyógytornáról van az ismeretség. A kezemet már futtába tudtam megmosni, mert ordított.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése