Összes oldalmegjelenítés

2016. augusztus 20., szombat

Vasalásról, Muzsika Hangjáról, Nyugalomról


Sokan a legutálatosabb háztartási munkának a vasalást gondolják, abba a kis csoportba tartozom, akik viszont szeretik, na nem rajongásig.Nem vasalok mindent, csak a legszükségesebbeket,(gondosan, alaposan teregetek) ahhoz is tartom magam, hogy a héten egyszer veszem elő a vasalatlan ruhák kosarát(kánikulában felejtős).
Vasalás alatt lehet beszélgetni, sorozatot nézni, gyerekkel találós kérdéseset játszani....Vasalás közben mindig eszembe jut az, akinek a ruháját vasalom és az mindig jó érzéssel tölt el. Zoli nem hord inget a mindennapokban, néhány pólója kiált vasaló után, a gyerekek ruhái és nekem egy-két szoknya, blúz.
Egy időben mindig akkor vasaltam, amikor a fiúk aludtak. Kendus már ritkán alszik ebéd után, de a csendes pihenő rá is vonatkozik, tévé csak az ő szobájukban van, némaságban nem akartam lenni, ezért úgy döntöttem, hogy a délután egy kisebb részét töltöm vasalással, keresek a tévében olyan műsort, ami a gyerekeknek is érdekes lehet. Kellemest a hasznossal.
Megtaláltam a Muzsika hangját. Gyerekkoromban többször láttam és még ma is kívülről tudom az egyik dalát. A történet mai szemmel elcsépelt és a színészek sem a legjobbak, de Vinit teljesen lekötötte. Tátott szájjal ült egy helyben, ami nem jellemző rá és a zenei részeknél felállt táncolt egyet és visszaült az ágyra. A mesék kb. 5-10 percig kötik le, volt időszak, amikor végignézett egy rövidebb mesét, de már a múlté. A Muzsika hangja pedig nem 10 perc, voltak reklámok, akkor evett-ivott-pisilt, ahogy folytatódott a film, újból nézte.
Most tűnt csak fel, hogy a filmben milyen szép antik bútorok vannak!Ehhez is érni kell.
Kendust nem igazán érdekelte, folyton azt mondogatta, hogy kapcsoljuk már át. Egy ideje azt mondja, hogy olyan iskolába szeretne menni, ahol megtanítják neki, hogyan kell házat építeni.
Rákapott az Animal Planeten lévő Házak a fa tetején c. sorozatra, érdekes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése