Összes oldalmegjelenítés

2016. augusztus 14., vasárnap

Ismét a Kalózhajós játszótéren

Múltkor nem tudtunk bemenni a Kalózhajós játszótérre, karbantartás miatt zárva volt(igaz, senkit nem láttunk dolgozni, csak a biztonsági őr védte a játszóteret)
Mielőtt elindultunk volna, megnéztem a Csepel infón, hátha találok a játszótérről aktuális infókat(nem volt semmi), felpakoltuk a homokozós táskát és kocsiba ültünk.
Annyi, de annyi gyerek volt a játszótéren, hogy a fiúk is meglepődtek. Ez is azt mutatja, hogy több, igényes, korszerű játszótérre lenne szükség olyan kerületekben, ahol sok a panel.Olyan volt, mintha Csepel gyerkőceinek java ott lett volna. Népszerű a hely.
A kalózhajóra a fiúk nem fértek fel, tömeg volt. A hintára előttünk már ketten sorba álltak, a homokozóba egymás mellett ültek a szülők. Lehet, hogy nincsenek mindig ott annyian, lehet, hogy a szép idő kicsalogatta a családokat, lehet, hogy a délután csúcsban mentünk, nem tudom.
 Egy kisebb emelkedőre leültünk, megették a gyerekek az előre bekészített uzsonnát és kijöttünk. Zavarta őket a tömeg.
"Csak nézek ki a fejemből"
Itthonról a száraz kenyereket vittük magunkkal és ott hattyúkat etettünk. A Duna partnak azon a részén rengeteg hattyú van. Félelmetesen közel jönnek az emberhez, nyomulnak,  a fiúk elfutottak előlük. Nem tudom, mennyire agresszív állat a hattyú(engem harapott már meg majom és csípett meg gólya), de a kifli morzsákon jól összevesztek.
Gyorsan kiszórtuk, ami a táskánkban volt és rohamléptekkel mentünk vissza az autóhoz.
Délutáni perecezés


"Jéé, itt mennyi gyerek van!"
Etetés

Hattyúk a parton

5 megjegyzés:

  1. Amíg a vízben vannak, addig nincs bennem félelem, de ijesztően közel jönnek az emberhez.

    VálaszTörlés
  2. Jaj! Remélem nem ijedtetek el végleg innen! Tényleg rengetegen vannak a játszón (sajnos szinte mindig), mi mostanában nem mentünk, mert mindig volt valami, de napközben egyébként is annyira napos és meleg így nyáron, hogy este szoktuk meglátogatni kánikulai időkben, de akkor is általában tumultus van... Toma viszont nagyon szereti (mármint a játszót, nem a tömeget :) ), meg általában az ott szerzett kis barátjával van, szóval élvezi. A hattyúkat mi már megszoktuk, de én is arrébb terelem Tomát, ha nagyon közel jönnek :) ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egy jó ideig nem megyünk oda. A tömeg engem és a gyerekeket is zavar, igazából nem is tudtak játszani, mert mindenhol zsúfolásig gyerek.
      Hiába mentünk arrébb, a hattyúk jöttek utánunk:)

      Törlés
    2. Igen, elég makacs jószágok :) , a kenyérrel, kiflivel, amit viszünk szoktuk vissza terelni őket a vízbe :) ...

      Törlés