Összes oldalmegjelenítés

2016. augusztus 23., kedd

Első nap az óvodában

Hétfőtől Vinci ovis lett!Kende elkezdte a nagycsoportot.
Hihetetlen milyen gyorsan eltelt ez a három év, pedig most született. Újabban kérik, hogy vegyünk le a könyvespolcról fényképalbumot, azt nézegetik. Ilyenkor én is belelapozok és feltűnik, hogy tavalyhoz képest mennyit nőttek, változtak.
Vinci nagyon várta már az ovit, vettem neki ágyneműt, belerajzoltam a jelét, kivasaltam, aztán leterítette az ágyra és betakarta magát. Egyedi ovis zsákot, tornazsákot kapott, Meskáról rendeltem, szerintem gyönyörű!
Ez a hét tulajdonképpen a beszoktatásról szól, szeptember elsején tudnak csak ott aludni, mert nincs ebédjük, nekem elkezdődött a munka, logisztikázni kell rendesen.
Vinci boldogan ment be a csoportszobába, rögtön kérte, hogy vegyem le a pénztárgépet a polcról, építőkockázott a többi gyerekkel. Ellenben Kendusnak nagyon nem akarózott belépni a csoportszobába, az Apja és én is segítettünk neki, mert elszaladt. Mára már más a helyzet, ott szeretne aludni, mert ahogy mondja, "olyan jó hely az ovi, mindig tanulunk franciául":)
(Ami angol)
Reggeli indulás az oviba
Kende vitt magával egy könyvet, leült egy asztalhoz és azt lapozgatta, szeretett volna rajzolni, de nem mert papírt kérni, megvárta, hogy átmenjek Vincitől és kérjek neki én. Miután bejött a kis barátja, onnantól kezdve nem volt baj. Tízóraira sárgadinnyét evett, amit itthon semmilyen körülmények között nem vesz a szájához, de ott jóízűen falatozott.
Vinci leült a többiekkel tízóraizni, de, amíg nem került gyümölcs a tányérjába, addig borogatta.
Őszibarackot nem fogadta el, pedig ő itthon megeszi, de ott fel volt vágva, talán azért választotta helyette az almát. Abból viszont legalább ötször vett(ami kb. egy kis almának felel meg, mert gerezdekre van vágva)Vizet kaptak, de ő észrevette az óvónő gyümölcslevét és azt mutatta, hogy azt szeretné, nem értette meg, hogy ő miért csak vizet kap. Ma vittünk be görögdinnyét, Vinci imádja, Kendusék csoportjába pedig ananászt.
Egy alkalommal lazán kisétált a csoportszobából, pisilni nem akart elmenni. Előző este azt álmodtam, hogy bekakilt...reggel mesélem Zolinak, hát a bekakilástól tartok. Mondtam az óvónőnek, hogy előfordul, figyelni kell rá. Annyiszor kérleltem, hogy jöjjön pisilni, már az agyára mentem, végül észrevette az óvónő, hogy kérlelem és elvitte őt. Rengeteget pisilt.
Amikor átmentem a másik csoportba Kendushoz észre se vette, nem tűnt neki fel, teljesen belefeledkezett a játékba. Leült a rajzolós asztalhoz is, ollót vett a kezébe, vágott, rajzolt. Kevesen voltak a csoportba, kb. 11 gyerek, rögtön megtanulták Vinci nevét. Olyan boldog lennék, ha szeretne oviba járni!
Ma Zoli vitte őket, volt sírás-rívás. Hétfőn kérte az óvónő, hogy ne 8-ra menjünk, hanem 8.30-re, hogy jobban kibírja a tízóráig, éhes volt, mondta mindenkinek, hogy nyam-nyam és persze mutatta hozzá a kacsacsőrt. 8.30-ra mentek, de kérte az óvónő, hogy 9.30-ra menjen érte Zoli, nem is értem miért, pedig Vinci nagyon szeretett volna udvarra menni. Ja és jövő hét hétfőn nevelés nélküli munkanap....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése