Összes oldalmegjelenítés

2016. augusztus 30., kedd

Dzsungel könyve a Pesti színházban

Anya-nagyfia programot szerveztem vasárnap délutánra. Színházba jártunk!
Augusztus 20.-án Zolival volt moziban(Eliott a sárkány c. filmet nézték meg), most a vasárnap délutánt Kende velem töltötte. A családi programokon túl csinálunk Anya-fia(i), Apa-fia(i) délutánokat is.
Az egész 'Dzsungel könyve'onnan jött, hogy veszekedtek egymással, aztán elkezdtem énekelni a nagy pofonofon dalt, annyira bejött nekik, hogy abbahagyták a bunyót és a  darab szövegeit többször meghallgattuk a youtube-n. Egyébként nagy rajongója vagyok Gesztinek és Désnek is, bármihez hozzáfognak, nálam nyerők., Gesztesi szövegeit imádom.
Zoli szokta a fiúktól kérdezni utazás közben , ha visítanak, hogy akarnak-e Maugli jelöltek lenni?
A színházba metróval mentünk, kocsihoz szokott gyereknek már maga a tömegközlekedés is szenzáció(ahogy a jegyvásárlás automatából is).
17. sorba tudtam már csak jegyet venni, ami leghátul volt(talán 20 soros a nézőtér), miután elfoglaltuk a helyünket, jutott eszembe, hogy kérhetnék ülésmagasítót(középen ültünk), Kende azt mondta, anélkül is jól látja a színpadot. Iskolás korúaknak, pontosan 10 év felettieknek javasolják a darabot, a közönségen végignézve, ez látszott is, hosszú kb. 2,5 órás az előadás, egy szünettel. 1000 előadás ment le eddig a Pesti színházban!
 Kendus ismeri a történetet, a dalokat itthon hallgatjuk, egy-két kérdése volt előadás közben, pl:
"Az igazi tűz?"
"Az igazi fegyver?"
"Most már megnőtt Maugli?"
Zavaró volt, hogy folyamatosan dumáltak mellettünk/előttünk/hátunk mögött. Végig valaki azt mondogatta, hogy "pszt!!"
Előadás végén feltűnt neki, hogy az őzike és Balu nem jött ki a tapsra.
Vannak benne félelmetes részek, pl., amikor a farkasok jönnek a színpadra, emberek vadászatra indulnak. Szomorú jelenet, amikor meghal Balu(egyik legszebb dal ekkor hangzik el: Amíg őriz a szemed című), Kendus nehezen rakta össze, hogy nem jött elő az előadás végén meghajolni Reviczky Gábor. Az ő hangja lehangoló, alig lehetett érteni, mit énekel, elharapta a szó végeket, olyan volt, mintha már nagyon unná a dolgot, mintha belefásult. Kútvölgyi Erzsébet nem játszott a darabban-anno én vele láttam-ő hiányzott.

4 megjegyzés:

  1. Tavasszal láttuk mi is, és kb. ez volt a mi véleményünk is...

    VálaszTörlés
  2. Éppen most akarok jegyet venni rá novemberre.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon zavaró volt, hogy folyamatosan beszélgetnek mellettünk, Reviczky kiábrándító, a többiek helyesek.
    Érdemes egyszer megnézni!

    VálaszTörlés
  4. Bea, szerintem is érdemes, így legalább tudod, hogy mire számítsál, de azért tényleg jó élmény is.

    VálaszTörlés