Összes oldalmegjelenítés

2015. április 27., hétfő

Várpark Dinnyésen

Vasárnapra jó időt ígértek az előrejelzések, mégis reggel 15 fokot mutatott a hőmérő és cseppeget az eső. Zoli vissza is küldött kabátokért.
9-es indulást terveztem. Egy autót leraktunk a piacon, aztán jött a telefon, hogy jöjjünk haza, mert szól a riasztónk(szombaton is megtréfált, pár hónapja lett  az aksija kicserélve), a fáradságnak tudom be, hogy bukón felejtettem az ablakot. Jófejek a szomszédok, hárman is telefonáltak, hogy 3000 decibellel szól a riasztó.A közvetlen szomszédunk, a 81 éves Margit néni is kijött, mert "ettől a hangzavartól nem tud aludni a hintaágyban", Örülök, hogy csak vaklárma volt az egész.

Szeretem a Velencei-tavat. Több érv is szól mellette, az egyik, hogy közel van a fővároshoz, a másik, hogy olcsóbb,mint a Balaton. Ilyen-olyan terv keretében milliókat, milliárdokat(!)költöttek fejlesztésre. Például bicikliútra, végig szuper úton lehet bicajozni és több helyen van biciklikölcsönző is(gyereküléses, modern, pótkerekes is van a választékban)

Mögötte Emese szobra
A várparkot egy magánszemély alapította,(háza mellett van a várpark) egyetlen ember munkáját dicséri a 18 darab középkori vár makettje. Egyedülállóak a várak, kőből és fából építették, az eredeti várakkal megegyező tájolásban. A várakat egy sétány övezi, ami a Nagy-Magyarországhoz hasonlít.
A várak kb. 1.50 méter magasak, udvara is gondosan kiépített. Rövid ismertető van mellettük. Megkerestem Somoskőt is. Ha kirándulunk, mindig keresem a nógrádi vonalat.
Bejárat mellett magyar királyok kopjafái. Több pihenőhely van, fedett résszel: itt ettük meg az útra vitt maradékot, Zoli 12-kor jelzett, hogy ebédidő, neki meleget kell ennie!
Igazi családbarát/gyerekbarát hely. Parkon belül homokozó, csúszda, hinták. Vinci magasságtól függetlenül minden csúszdára felmászik ügyesen a lépcsőn, még olyanon is, amihez hálón kerezstül lehet feljutni és időnként hajtja magát a hintán. Profi!
 Kende íjászkodott. Már tavaly nyáron is nagyon bejött neki(gyerekméretű íjjal és műanyaggal), többször sorban állt és csak nehezen lehetett indulásra bírni.
Célbadobás
Van csigaversenyeztető játék: ilyet még soha, sehol nem láttam. Fából készült csigáknak kerék van a talpukon, egy madzaggal vannak összekötve és tekerni kell őket. Társasjátékunkhoz: Tempo, kleine Schnecke!nagyon hasonló.
Gombafejekre kell karikát dobálni,  fából készült halakat horgászni.
Jó kis hely!Kevesen ismerik még.

1 megjegyzés: