Összes oldalmegjelenítés

2015. április 23., csütörtök

Nagy dilemma

Hétfőn volt az oviban egy szülő értekezlet, a szeptembertől induló angolos csoportról szólt.
A kerületben már sikeresen működik egy másik oviban az XY által működtett angol csoport.
A fickó, aki az egészet kitalálta, felépítette, működteti nagyon megnyerően kommunikált, szimpatikus volt, az első benyomás pozitív.
Az új csoportban max. 25 gyerek lesz , 4 felnőtt pedagógus lesz a 25 gyerekre. 2 magyaros és 2 angolos(az egyik anyanyelvi). Ez így nagyon jól hangzik(valóságban is biztos az), vegyes csoport lesz, sok minivel(volt szülő, akinek 2,5 éves lesz szeptemberben a gyereke, ugyanúgy,mint, ahogy Kendus is kezdett, de elmondta, hogy még nem beszél és nem szobatiszta(oké, őszig még sok idő van)
Kendus barátai közül többen átmennek a csoportba. Szomorú vagyok, hogy a kedves XY óvónéni is ősztől az angolos csoportban kezd(az óvoda legjobb párosát fogják alkotni XY óvónénivel, akinek az iskolafelkészítés nagyon jól megy)
Egyértelműen az ár az, ami engem hátráltat.(Figyelembe veszem, hogy 3 hónapot előre kell utalni, hogy a gyerekem gyakran beteg és a pénzt, ha pl. 1 hónapig nem megy 100%-ban nem utalják vissza) A projektor használata ovis csoportban sem a legideálisabb. Mesét élőszóban halljon a gyerek és ne Julia Roberts mondja a kivetítőn.Lehet, hogy túl maradi vagyok?! Nem támogatom az érintőképernyős játékokat sem ovis korosztálynál.(pedig lehet, hogy az a jövő?
Mindenesetre, új társak jönnek szeptembertől(a csoportot fel kell tölteni a kvóta miatt)és új óvónéni lesz.(Akinek a személye rejtély a szülők előtt. Kíváncsi vagyok, hogy mikor tudom meg...szeptemberben?!)Amíg az új óvónénit megszokják a gyerekek és a két pedagógus megismeri egymást, összeszoknak rögtön november lesz, aztán tél és megint elment fél év.
Dilemmázok azon, hogy mit tegyek?
1. Hagyjam bent az eredeti csoportjában Kendust?Nálunk nemcsak gyerekmegőrzés van az oviban, hanem rengeteg program, sokat "tanulnak"
2. Vagy szabadítsam ki őt a bocsánat(kisebbség)bűvköréből és keressek neki új óvodát?


6 megjegyzés:

  1. Ezt nektek kell eldönteni. Az óvodásnak mi a véleménye? Szerintem nem maradiság, amit írsz, sőt! Én személy szerint nem támogatom az óvodai angol oktatást, teljesen értelmetlen. Ebben a korban az anyanyelvvel is csak ismerkednek (meg a világgal is igazából).

    VálaszTörlés
  2. Kendus teljes mértékben nincs beavatva(ő csak ovis szeretne lenni), dönteni úgyis mi fogunk.

    VálaszTörlés
  3. Én sem támogatom a korai angol tanulást, csak max. ha olyan környezetben éltek. Na, de ha meg olyan csoportban maradna, aminek nem örültök, az sem egyszerű. Mennyi lenne a havi díj?

    VálaszTörlés
  4. Az egésznek az lenne a kimenetele, ha kéttannyelvű iskolába menne, mi nyarakat töltenénk Angliába stb és a férjem sem angol anyanyelvű.
    A havi díj: 33e az angol+kb. 10 a kaja+5 havi ilyen, olyan dolgokra, cirka 50e. Vinci is megy 1,5 év múlva, akkor még Kendus ovis lesz, mert decemberi.Nincs arra semmilyen garancia, hogy 2016 januárjától emelik az összeget. Nekünk ez így sok.

    VálaszTörlés
  5. Ha nyarakat fogtok angliában tölteni, pláne nincs értelme, ott hamar ráragad, az itthoni nyelvoktatás csak megkeveri majd.

    VálaszTörlés
  6. Rosszul fogalmaztam. Nem töltünk nyarakat angol nyelvterületen.Sajnos.

    VálaszTörlés