Összes oldalmegjelenítés

2015. április 20., hétfő

A szívéhez a pocakján át vezet az út

Vini nagyon jóétvágyú, mindent megeszik, kivéve a kígyóuborkát és a citrusféléket magába(sütibe nem jelent akadályt). Szerencsém van vele, Kendus válogatós, pedig, amikor kezdtem a hozzátáplálást sok mindent megkóstoltattam vele(még a nyúlhúst is, először és utoljára)
Vincinek szinte mindegy, hogy milyen kajáról van szó, csak kaja legyen. Könnyű őt így lekenyerezni.
Baráti társaságunkban is van olyan, akinél az evés problémát jelent. Nem eszik eleget a gyerek vagy csak kétféle étellel beéri. Engem soha nem zavart, hogy Kendus keveset eszik, azt is meggondolja, hogy mit. Magas és nagyon vékony, mint az apja. Kedvencei között az édességek(gofri, palacsinta, tejbegríz), tésztafélék(spenót, kéksajt, tejszín kizárva)és a szénhidrát(péksütik, kenyerek, krumpli, rizs)Ha rajta múlna felnőne ő vajas kenyéren is, zöldség nélkül, ementáli sajttal. Viszonylag kevés húst eszik, kencéket nem csípi.
Vinci nagyon ügyesen használja az evőeszközöket(sokkal jobban fogja a kanalat, mint a bátyja, aki időnként még most is markolja), pohárból iszik(pálinkás pohárból tanult).
Kendus szereti/szerette a szívószálas gyümölcsleveket, aztán rákapott itthon is a szívószálra, na Vininél ezt a hibát már nem követtem el. Mennyit tanul az ember a második gyereknél:)
Vinci képes sírni a kajáért, hiába ette magát degeszre, ha utána a boltban meglátja pl a kiflit képes érte ordítani.(és utána meg is eszi)
Kisebbikem éjszaka még gyakran ébred és szomjas, hiába kínálom napközben többször, úgy látom, hogy nem mindig iszik eleget. A hiányt éjszaka pótolja, amiről nehéz lesz leszoktatnom...hogy lesz így majd éjszaka szobatiszta(tudom, ráérünk még)
Kendus a levesek közül a gyümölcsleveseket és a krémlevest levesgyönggyel eszi szívesen, Vininél teljesen mindegy, csak kanalazhasson. Ha elfogy a leves sűrűje, akkor megdönti a tányérját és kiissza a levét, nem hagy semmit kárba veszni.
Gyümölcsök, aszalványok közül bármi jöhet. Nem múlik el nap, hogy almát ne együnk(csak ne lenne olyan drága a Pink Lady, mert az imádjuk!!)
Kendus gyakran "napos" az oviban, itthon is kéri a kötényét és segít teríteni(szememre veti, hogy időnként elfelejtek szalvétát venni).
Működik a munkamegosztás, KEnde terít, Vinci mosogatógépet pakol, én meg csak főzők és vásárolok és főzök és vásárolok és főzök és vásárolok.
Elnézve azt az ételmennyiséget, ami nálunk naponta elfogy...hát, felköthetjük a gatyánkat a jövőt elnézve,nem is kamaszok ezek a fiúk, csak fejlődésben vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése