Összes oldalmegjelenítés

2015. április 1., szerda

Szilikonformába gipszet

Egy szilikonformám van, az is vonatos. Története annyi, hogy még januárban Zoli elvitte moziba Kendét(Hős hatos c filmet nézték), mozizni legtöbbször együtt mennek, olyan "Apás"programként.
A menetrend a szokásos: megeszik a Kfc mini csirkecombjait kukoricával még mozi előtt, aztán betérnek ide-oda(Kendével öröm a vásárlás(is), megveszik, amit "kiadtam parancsba"(ahogy Zoli mondja).
Nem kértem szilikonformát(főleg nem vonatosat:), de ha már kaptam, 'csak úgy', örültem neki. Mosogatás előtt feltűnt, hogy ez a jóember kettőt is vett belőle(biztosan azt gondolta, hogy 'nagyétkűek'vagyunk, egy formába alig fér valami, legyen rögtön kettő), de neki fel sem tűnt, hogy kettőt vett(jól össze volt ragadva), egy biztos: ő egy darabot fizetett ki.Nem mentünk vissza szólni, hogy figyu: véletlenül kettőt hoztunk egy áráért. Ha már így jártunk, akkor úgy döntöttünk, hogy az egyiket ajándékba adjuk Noeléknak.

(Kendus még februárban megkapta a NAGY PIRÓT-amire annyira vágyott-,  távirányítósat. Egy kisebb vagyon volt, a kasszánál kevesebbet(sokkal, a tűzoltó árának felét) ütött be az eladó, Zoli szólt, hogy többe került, de még annyit se mondtak, hogy kösz, távozáskor köszönésre se méltattak. Na oda sem megyünk többet)

Sütöttem már benne, tényleg könnyű vele dolgozni(nem ragad), szép formája lesz és négyünknek elegendő adagot tudok bele tenni:)
Most nem édességet, hanem gipszet öntöttünk bele(karácsonykor nagytételben vásároltam gipszet:).
Csak az utasításokat adtam ki, a meló nagy részét a csapatom végezte!Kende kikeverte a tejfölös állagú gipszet, Vinci a formát kiolajozta
és vártuk, hogy kössön a gipsz. Addig kikevertük a színeket(tempera+víz).
Kettőjüknek négy ecsetet tettem ki(mindig vita van belőle, Vincinek az kell, ami Kendénél van), több színnel festettek(Vincinek ebből is mindig az kellett,ami a tesójánál van),  a kéket(pontosan emlékszem)nem kapta meg rögtön a kisherceg, kikapta a nagyobb kezéből és dühében ráöntötte a hűtőre(ha már nem lett egyből az övé!)
Ezt leszámítva, ügyesen, kitartóan, lelkesen "dolgoztak" a fiúk.
A vonat ajándékba a jövő heti szülinaposnak!
A listánkon szerepel, hogy majd egyszer kipróbáljuk a belvárosi Gipszkorszak játszóházat.

1 megjegyzés:

  1. Hát ez marha jó! Hogy nem jutott még eszembe... Pedig kislány koromban imádtam gipszezni. Köszi az ötletet, veszek is Kökin a héten pár szilikon formát.

    VálaszTörlés