Összes oldalmegjelenítés

2012. december 5., szerda

Mikulás buli a PAgonyban

Mikulás ügyben több kört futottam.
KEndus már két éves, biztos élvezné a személyes találkozást a Mikulással.

Először felmerült, hogy az egyik szomszédot áthívjuk. Kétgyerekes apa, minden évben beöltözik. Egyéb okok miatt elvetettük.

Aztán jött az ötlet, hogy menjünk a Kac-kacba. Kendus kedvenc játszóházába, tavaly voltak Noelék és jókat meséltek. Elmentünk, kiderült, hogy zártkörű bulik vannak, kivéve 8-án, amikor is KEndus szülinapját ünnepeljük családilag.

Rendszeresen kapom a Pagony kiadótól/játszóháztól a hírlevelet. Tartalmas, igényes gyerekkönyveket adnak ki, fejlesztő, eredeti játékokat forgalmaznak.
Még tavaly egy fotópályázaton nyert KEndus egy utalványt , amit a könyvesboltban lehetett felhasználni.
A legfrisebb hírlevélben az állt, hogy csinálnak egy Mikulás bulit, egy hátulütője volt, hogy személyesen kellett jelentkezni, nekünk messze van a XIII. kerület.
Mégis bementünk, jelentkeztünk, egy ajándékot mi választottunk: Doktor Maszat című könyvet kapta(Maszat többi részét tudja fejből a drágám)és egy egészségcsomagot kaptak a gyerekek a játszóháztól is.(Kendus ezt nem fogadta el, mondta, hogy nem kéri........., persze elhoztam!)
Emellett 800ft fizetni kellett, jó biznisz ez a Mikulás buli:), de egyszer van az évben, hát legyen.

Vasárnap volt a Mikulással való találkozás, aznap Kendus kaotikusan aludt, három alkalommal 20 perceket. Az odavezető úton is bealudt, előbb értünk oda és egy finom vacsora mellett megünnepeltük a névnapomat is a Dunapark étteremben.

Mikulást énekelve várták a gyerekek, volt egy nő, aki énekelt és népi hangszereken játszott és egy pasi, aki kisérte gitárral. A hely barátságos, de szerintem többen voltak a kelleténél és nem volt levegő. Kendus bambulta a Mikulást, a krampuszok két 5-6 éves gyerekek voltak.
(Mikulás): Hallom, Kende szeretsz takarítani?
(Mikulás): Mivel takarítasz, porszívóval?
(Kende): Nem seperek seprűvel meg lapáttal:)

Mikulás jófej volt , a humorát csak a szülők értették. Az ünnepség végén szabadfoglalkozás gyanánt Kendus lepakolta az összes fiús játékot: dömpert, hajót, autókat. Amikor más is hozzáért(általában fiatalabbak), akkor kijelentette, hogy az ővé a játék(hát ő cipelte a szőnyegre, az igaz).
Nagyon jól érezte magát, nem akart hazajönni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése