A játékhoz sem engedte, hogy a kötényt levegyem róla:) |
Készült sima és csokis változat is. (a rengeteg csokimikulást olvasztottuk fel, amiből annyi lett, hogy készítettünk egy mazsolás- extra csokis márványkalácsot is)
Mézeskalácsunk receptje: (elrontani nem lehet)
34 dkg liszt+deszka lisztezéséhez
12 dkg puha vaj
20 dkg méz
2 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
csipet só
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1. A hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, kézzel alaposan összedolgozzuk(itt jöhetnek a dolgos, apró kezek), gyúrjuk, míg összeáll,(ha kibírjuk, akkor:a cipót alufóliába tekerjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.).Mi egyből szaggatunk, sütöttünk.
2. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd a kivánt karácsonyi formával kiszúrjuk.
Nálunk bevetésre került KEndus állatos kiszúró formái(szülinapjára kapta őket, nagyon jópofák , műanyag, színes)
Ez volt az uzsi és vittünk kóstolót Roninak és Mamának is. Sőt maradt is holnapra.
Lehet díszíteni cukormázas tollal, cukorgyönggyel, ételfestékkel, marcipánnal...csak fantázia kérdése.
A díszítéshez(ha nincs otthon a fent felsoroltak közül semmi), akkor:
1 tojásfehérje
15-20dkg porcukor
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése