Összes oldalmegjelenítés

2012. december 16., vasárnap

A mi mézeskalácsunk

A játékhoz sem engedte, hogy a kötényt levegyem róla:)
Bevált recept alapján készítettünk ma KEndussal mézeskalácsokat.
Készült  sima és csokis változat is. (a rengeteg csokimikulást olvasztottuk fel, amiből annyi lett, hogy készítettünk egy  mazsolás- extra csokis márványkalácsot is)
Mézeskalácsunk receptje: (elrontani nem lehet)
34 dkg liszt+deszka lisztezéséhez
12 dkg puha vaj
20 dkg méz
2 tojássárgája
1 teáskanál sütőpor
csipet só
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

1. A hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, kézzel alaposan összedolgozzuk(itt jöhetnek a dolgos, apró kezek), gyúrjuk, míg összeáll,(ha kibírjuk, akkor:a cipót alufóliába tekerjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.).Mi egyből szaggatunk, sütöttünk.
2. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd a kivánt karácsonyi formával kiszúrjuk.
Nálunk bevetésre került KEndus állatos kiszúró formái(szülinapjára kapta őket, nagyon jópofák , műanyag, színes)
Ez volt az uzsi és vittünk kóstolót Roninak és Mamának is. Sőt maradt is holnapra.

Lehet díszíteni cukormázas tollal, cukorgyönggyel, ételfestékkel, marcipánnal...csak fantázia kérdése.

A díszítéshez(ha nincs otthon a fent felsoroltak közül semmi), akkor:
 1 tojásfehérje
15-20dkg porcukor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése