Összes oldalmegjelenítés

2012. december 3., hétfő

Só-liszt gyurmázás

Az adventi készülődés jegyében készítettünk só-liszt gyurmából szívecskét, mackót, kacsát, gombát.
Sajnos adventi kiszúró formáim nincsenek, így beértük azzal, ami itthon volt.
Só-liszt gyurma receptje: 30dkg só, 20 dkg liszt, kb. 1,2 dl langyos víz, fél evőkanál olaj.
Kendus apró kezei ügyesen dolgoztak. Miután kisütöttük őket a következő feladat a kifestésük lett volna. Minden formára csak pár csepp festék került, így dekoratívabb a fiam szerint.
Készülhettek volna karácsonyfa díszek is, ha kilyukasztunk egy kis rést ahová a cérnát lehetne kötni.
Több darabot csináltunk, mennek ajándékba is.
Tavaly a lábát és a kezét mintáztam le ezzel a technikával(természetesen az is ajándék lett)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése