Összes oldalmegjelenítés

2012. december 31., hétfő

2012-es év

Annyi minden történt, hogy azokról írok, amik most eszembe jutottak.
Kendus sokat, rengeteget fejlődött az évben.

Először is: mászást felváltotta a járás, március 29-én , délután 16 körül felállt és elindult. Legnagyobb örömünkre(ebben az időszakban felhagyott a polcról , fiókból pakolászással is)
Másodszor: mondatokban, választékosan beszél.(Anyára hasonlít a kommunikációja, beszédes.Továbbra is három szót mond KEndésen: fogkefe=nyefe, Mitsubishi=csubicsi, autó=akakó. Az utóbbit, ha nagyon szeretné, akkor kimondja rendesen, de valamiért így könnyebb neki)
Harmadszor: leszokott a ciciről, sokat már pohárból iszik, de a reggeli tej/kakaó a csűrős pohárból, ha megyünk valahová, akkor kulacsba vagy kubus flakonba kap inni.

Képes egyedül játszani, kb. 30 percet, aztán én is asszisztálok. Mesekönyvekhez, játékaihoz ragaszkodik. Most Sam, a tűzoltó a sláger, ami nekem gagyi angol mese, csúnya illusztrációval, de neki bejön:)Noddy háttérbe szorult.

Kézügyessége továbbra is kiemelkedő, idén sokat festettünk, reajzoltunk, barkácsoltunk, sütöttünk együtt. Szaggatni, nyújtani szereti a tésztát.

Levegőn, udvaron , ha tehetné,akkor egésznap kint lenne. Most, hogy mínusz 3-4 fok van, 30 percet dömperezhet, szerelhet az apjával, de tegnap is hisztizett, hogy maradni akar még, egy kicsit kitoltuk a 30 percet. Kirándulásra, csavarogásra, boltba menni(ahol ban kiskosár vagy kis méretű gurulós kosár)bármikor kapható.

Újdonság a hiszti és ragaszkodás a cumihoz, tévénézés.
Hisztizik ezerrel, volt, hogy földhöz vágta magát, de egy idő után rájött, hogy nem hat meg a dolog, aztán magától abbahagyta. A cumit gyakran kéri a játékhoz is, napközben, csak úgy. Nem kapja meg, hisztizik, tudja, hol tartom odamegy a konyhaszekrényhez és toporzékol, hogy : Anya, kék cumit akarok a számba!!!
A figyelme elterelhető, de mostanában egyre nehezebb.
A tévé teljesen beszippantja, háttérzajként nem megy nálunk. Ha az apja nézi, akkor is jön és bámulja. Limitálva van, délelőtt 30 perc(dvd) , időnként délután is 30 perc(Minimaxon , akkor megy a Thomas és a Sam)

Kortársaival kedves, barátságos, közvetlen. A fiúk közül Ata és Noel a barát, hozzájuk ragaszkodik is. Fix pont az életünkben a torna. Kati nénit szereti, a többi gyerkőcöt is, ha az előző csoport még nem fejezte be a foglalkozást, akkor ő benyit és önállósítja magát. A tornának köszönhetjük, hogy Atát, Adélt és Borit is megismerhettük(közelebbről, Borit ölelgeti:)

Étvágya továbbra is jó, vízet alig iszik(nem mennyiség, amennyit elfogyaszt belőle), délután alszik 1-2 órát, éjszaka ébred.
A villámlástól, dörgéstől fél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése