Összes oldalmegjelenítés

2018. december 8., szombat

Mikulás

Már nagyon várták a fiúk a Mikulást.
Kendének kezd valami derengeni a Mikulásról, Jézuskáról, Angyalkáról, Fogtündérről. Például mondta, hogy az iskolában Árpád bácsi volt a Mikulás....utána olyat is mondott, hogy már meghalt a Mikulás. Ír minden este az Angyalkának cetliket, amiket betesz az adventi naptárba, ilyet találtam néhány napja: "Focis albumot kérek, kapható a Lidl-ben!" Ez is közrejátszott abba, hogy idén személyesen nem jött el hozzánk beszélgetni. Hol van már az az idő, amikor arról merengett, hogy száll le a kéményből és jön a cserépkályhán keresztül a nagyszakállú.
Kitakarították a bakancsukat, Kende az ablakpárkányra, Vince a bejárati ajtóhoz tette. Kaptak édességet(nem vitte a Mikulás túlzásba, mert ez a hónap úgyis erről szól és az oviban/suliban/buliban is csak ez megy)és cirkuszjegyet, karácsonyfa díszt.
Vince az izgatottságtól szinte alig aludt. 5-kor már a csomagot bontotta.
Fővárosi Nagycirkusz Szikramanók előadását láttuk. Nekem a fantasztikus kategória, az Apjuknak jó voltba tartozik. Vince a nagy cirkusz rajongó, Kende az artisták produkciójánál sírva fakadt és elbújt az Apja háta mögé. Az egyik férfi, biztosítás nélkül biciklizett a magasban, szembekötve ment a kötél egyik végéből a másikba. Egy rossz mozdulat kizökkentette és félrelépett(majdnem leesett), utána levette a szeméről a szemfedőt és vetette a kereszteket. Ott nagyon megijedtünk. A mai cirkusz már nem a félelmetes, idegesítő bohócról szól és nem az állatok abnormális produkcióiról, hanem az emberi test hajlékonyságáról, bátorságról és kicsit a vakmerőségről is.
Látványos az egész és jó hosszú!Előtte Alma együttes koncertjét hallgattuk meg,megalapozták a jó hangulatot, az énekes vicces, humoros felvezetésein sokat nevettünk és kb. a cirkusz 90%-a táncolt! Ugyanakkor komolykodott is, a Kac-Kac kopasz kukac számot a kemoterápián átesett gyerekeknek írták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése