Összes oldalmegjelenítés

2018. december 27., csütörtök

December 24

Karácsonyfát az utolsó napon szerezte be Zoli. Bevett szokás nálunk, hogy akkor megy, olcsóbb és jól tud alkudni:)Így is mindig formás, dundi fával állít haza. Jézuska hozza, éjjel díszítjük, csomagolunk ajándékokat.
Az ünnep első napján eltört egy karácsonyi gömb, kiömlött egy fél üveg gyerekpezsgő(második felmosás után is ragadt a papucsom)és egy kis actimel a komódra. Vince azóta sem tud betelni a karácsonyfa látványával, egyedi díszeket tesz az ágakra: radírgumi, karkötő, lufi, mikulás zokni. Az égősorra plusz egy karácsonyi led-es girland. Kendét nem hozza lázba. Ronitól kaptunk saját kezűleg készített díszeket.
Karácsony előtt néhány nappal kaptak telefont(leselejtezett, családon, ismerős körön belüli), csak házon belül nyomogathatják. Boldogság a köbön, hallgatnak rajta zenét, videókat néznek és felhívnak, ha a fürdőben vagyok.
Az ajándékok: társasjátékok, könyvek(mint minden évben).
Kendusnak Barca karóra(Vince elszedte tőle tegnap is),
Vincinek pedig egy kép. Ezeket tőlünk, kaptak a tesóktól, unokatesóktól, Déditől jó dolguk van. Lassan megint szelektálnom kell, mert nem fér el a sok játék. Kipróbáltuk mindet(Gravity Maze, Catan telepesei, logikai számolós játék, Minket körülvevő környezet, Csapasd a ritmust)Nagy sikere volt a cserepes, ragasztós házikónak, a slime-al ki lehet űzni a világból(a parkettáról úgy jött fel, hogy nitrohigítózta az apja)Vince lufipukkasztós játéka sem igazán szülőbarát:)
Bárki jön hozzánk kihívjuk egy csocsó versenyre, Kendének van ebben a legnagyobb rutinja, mindenkit elver.
24-én Kende fellépett, mint regős a pásztorjátékban a templomban. Szépen énekelt, dobolt. Már idén is hívták Vincét is, de elzárkózott, pedig fejből tudja a dalszöveget.
Nem rendeltünk kaját, hanem mi főztünk(évente egyszer segít főzni, sütni Zoli, karácsonykor). Vendégül láttuk a húgomat,
öcséméket, sógornőmet a két lányával, Zoli gyerekeit: Erikát és Balázst. A sor folytatódni fog:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése