Összes oldalmegjelenítés

2018. július 7., szombat

Természet Háza Gyenesdiáson

Interaktív, gyerekbarát múzeum, ami az Állatparkkal együtt akár egy egész napos kikapcsolódás lehet. 2014-ben épült a Természet Háza. Kendét annyira lekötötték az ottani feladatok, játékok, ismertetők, hogy zárásig maradtunk, majd másnap mentünk vissza a Festetics állatparkba. Kombinált jegyet is lehet venni, akkor olcsóbb.
Az egyik játéknál a madarak hangja alapján kellett párosítani, ez tetszett mindkét fiúnak legjobban.
Vincének az, hogy ujjal kellett választani, mint az okos telefonoknál. Olyan jó, hogy Kende már tud olvasni, mindent elolvasott, ami érdekelte. A szekrények, fiókok is feladatokat, információkat rejtettek el. Ízléses a múzeum kialakítása, modern, színes. A wc tiszta, mindennel felszerelt!
Amikor harmadszorra hallottam, akkor már zavart:)
A kitömött állatokat fejben nem tudták hova rakni...érdekes volt az a feladat is, amikor egy fa törzsén kellett lapozgatni. Kisebbeknek van memória, labirintus, ha pedig unják magukat, akkor a "moziterembe"leülhetnek egy filmet nézni a Keszthelyi-hegység növény-és élővilágáról.
Még soha nem írtunk múzeumba vendégkönyvet, de itt igen!Falevél alakú papírra írtuk az üzenetünket(Jól éreztük itt magunkat, minden tetszett:)és egy papírból készített fára tűztük. Az egész múzeum felépítése nagyban hasonlít a Természettudományi Múzeuméra.
Az Állatpark kb. 200m van a Természet Házától.
Itt a magyar őshonos állatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek és a háziállatokkal. Már belépéskor megvettük a zoocsemegét, amit a szemtelen kecskék kitépték Vince kezéből-zacskóstul. Vince nagyon megijedt. A büfében friss és finom a kürtöskalács, sajnos sok a bögöly, méh, darázs az egész területen. Vinci talált magának egy fehér cicát, alig tudott tőle elszakadni, simogatta, cirógatta, szíve szerint haza hozta volna.
Egy kisebb játszótér is van, most alakítják ki a "vadászlest". Rajtunk kívül szinte senki nem volt az állatkertben, mert csepegett az eső.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése