Összes oldalmegjelenítés

2018. július 27., péntek

Gellért-hegyi játszóterek

Kendét már nem hozza lázba a játszóterezés, inkább elmegy egy focipályára. Apja és én sem rajongok a fociért, a suliból jött a lelkesedés, a focis kártyákkal együtt. Rövid időn belül kitiltották a kártyákat a suliból, most abban reménykedik, hogy szeptembertől újra viheti:)és mehet a csere-bere.
Nehezen győztem meg arról, hogy mozduljunk ki és nézzük meg. Hívtunk barátokat is, nekik két lányuk van, "ők nem fociznak"-mondta.
A felújított csúszdás játszótér szuper lett, itt sok időt nem töltöttünk, mentünk tovább az Irka- Firka játszótérre.

Soha nem jártunk még ott, de olvastunk róla Bartos Erika Buda hegyei című könyvében.

A duzzogása-hogy nincs focipálya és a zöld részeken , kutyák szaladgáltak-nem múlt el rögtön. Vince viszont rögtön feltalálta magát, mindent kipróbált, felmászott a ceruzákra, bement a mókuskerék belsejébe.

A bátrabb gyerekek már többen összefogva futottak a belsejébe. Toi-Toi wc van a játszótér mellett. Ahol nincs gumis burkolat, ott kavics van és ott eldobott szemét(csikk, ételmaradék, ez-az). Innen átsétáltunk a Vuk-os játszótérre. Na, ez már tényleg "babás"-mondta Kende. Zolival sakkozni próbáltak, de Vince poénból mindig átrakta a bábukat, rövid időn belül veszekedés lett .Kende járt a suliban sakkra, az ovis időszak alatt pedig magánúton hordtam el egy edzőhöz. Nagyon szeret sakkozni, szerintem kimagasló a logikai gondolkodása. A suliban a sakk szakkör nem vált be. Többször mesélte, hogy nem volt partnere és egyedül játszott vagy hangoskodtak a többiek. Ősztől helyette teniszezni szeretne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése