Összes oldalmegjelenítés

2018. július 15., vasárnap

Felújítás első rész

Hát ismét itt van. 10 éve vettük meg a házat, azóta felújítjuk. Nem hobbiból vagy kedvtelésből, hanem azért, mert egyszerre soha nem volt annyi pénzünk, hogy egy kalap alatt letudjuk és olyan legyen a végeredmény-kompromisszumok nélkül-amilyenre vágyunk. Otthonunknak érezzük, szeretünk itthon lenni.
A 10 év alatt megtörtént a komplett tetőcsere, tetőtér beépítés, udvar rendezése, kövezése, kerítés, kapu elől-hátul, szigetelés, nyílászárók cseréi, melléképületek átalakítása pl. irodának, fűtés korszerűsítése. Amikor megvettük a ház 3 különálló lakásból állt, ezeket nyitottuk egybe és lett belőle egy tágas "új"ház. A fiúk szobája eredetileg egy konyha volt, a mosókonyha eredetileg egy fürdőszoba volt, a konyha-nappali eredetileg egy nappali volt, a fürdőnk eredetileg konyha volt.
A mostani terveink szerint az utolsó-de, tényleg-felújítás lesz.  A konyha-nappaliból kitesszük a cserépkályhát(rengetegbe kerülne a felújítása)és lebontjuk a kéményét. A helyére egy boltív kerül. A parkettát felszedjük, padlófűtés lesz és kő. Új konyhabútorral, munkalappal és hűtővel(ez előbbi csak szeptember végére készül el, ezért addig "táborosan"főzök, ha tudok. A játszószobába is új burkolat kerül, hajópadló felvétele és szigetelés. A nagy szobából lesz Vincének egy kisebb fiús birodalma. Beépítünk könyvespolcot, tévét, elektronikát. Három falbontás, kettő új fal felhúzása.Rutinosan dobozolunk, zsákolunk, szortírozunk. Segített a pakolásban mindkét szomszéd, Roni. Dédi pedig azzal, hogy elvisel minket 4 napig. Tegnap eladtam a fiúk régi utazóágyát, a szomszédos kerület egyik panziósa vitte el, mondta, hogy kedvezményesen kiad nekünk családi szobát. Ezt megjegyeztük. Most is szembesülünk azzal, hogy mennyi mindent felhalmoztunk, ami felesleges(mennyi porcica fér el egy óriási gardrób mögött)
Ezek állnak előttünk. A nyárban még lesz egy szülinap, esküvő, két tábor, ovi, munka, intenzív logopédiai terápia.
Soha nem unatkozunk két örökmozgó gyerek mellett.

4 megjegyzés:

  1. Atyaég, mennyi mindent csináltatok a házzal 1 év alatt, le a kalappal, hogy még most is van erőtök az utolsó, vélhetően az egyik legnehezebb felújításba belevágni!
    Az unalom a gyerekes szülőknél szerintem sem ismert fogalom :) ...

    VálaszTörlés
  2. Csak az új konyhabútor lebeg a szemem előtt:)
    Ha minden flottul megy, akkor iskolakezdésre már nem lesznek itt munkások, októberben pedig az új konyhában fogok főzni.

    VálaszTörlés
  3. Ti vagytok a példaképeim felújításilag. :)
    Hajrá a konyhának! :)
    Popianyu

    VálaszTörlés
  4. Kitartást kívánok a felújításhoz! Biztos nem egyszerű, de milyen szép lesz majd!

    VálaszTörlés