Összes oldalmegjelenítés

2018. július 1., vasárnap

Kende és a táborok

Június 18-án egy napot volt a "templomos"táborban. Másnap jött hozzánk vendégségbe néhány napra Dédi, ezért többet nem ment(az egyik délelőtt az ortopédián volt jelenésünk). Nekem az az egy nap jól jött, még munka, de Vincének már nincs ovi.
Reggel vitte Zoli, délután 16-re mentünk érte Vincével, túlpörgött, a nyakán is izzadó Kendét hoztunk haza. Nagyon jól érezte magát, pedig "csak" a templom udvarán voltak. Összesen 56 gyerek. Misét hallgattak, Mária képet készített, sokat fociztak, játszottak és többször repetázott a finom paprikás krumpliból. Az osztálytárs/barát is ott volt és az ő anyukája volt az egyik szervező. 1000 ft fizettünk egy napra, ami nagyon jelképes, ismerve a fővárosi tábor árait.
Július 16-án kezdjük a felújítást(cserépkályha, kémény bontás, falbontás, új fal felhúzása, padlófűtés, betonozás és egyéb dolgok várnak ránk, de a végeredmény majd kárpótolni fog. Az idei az utolsó, minden nyár ezzel megy el). A kőműves kérte, hogy pakoljak ki a nappali-konyhából és a játszószobából és költözzünk ki. Rengeteg por és a beton száradása miatt. A kiköltözés nem egyszerű, mert igazán nincs hova menni, max. ha kiveszek valahol egy apartmant(drága), marad az itthoni csövezés Zoli irodájában, majd a hálószobában. Augusztustól Vince megy oviba.
Július 22-től Kende egy hétre elmegy Kőszegre. Béla bácsi, az osztályfőnök szervezte táborba. Mi visszük le a gyerekek holmijait(52 bőrönd)és hozzuk haza. Aznap rögtön nem jövünk haza, hanem ottmaradunk. Ez megnyugvást ad, bár időnként mondogatja, hogy maradjunk ott egész héten. Bízom a csordaszellemben és abban, hogy ez nagy élmény lesz neki. Az iskolában hagyománya és kiváló híre van Béla bácsi táborának.
Augusztus utolsó hetében megy tenisztáborba. Ha megyek edzésre és itthon van, akkor  mindig jön velem, várja, szereti. Az óra 45. percében átadom neki az ütési lehetőséget. Bemelegítésnél velem együtt fut, majd labdaszedő és játékos. Izomláza van utána. Annyira koncentrál a találati pontra, hogy kidugja a nyelvét:)Mindig elfárad utána, legtöbbször alszik is ebéd után.
Ha minden flottul megy az építkeznél, akkor 1 hónap alatt végzünk. Ha mégsem, akkor szóba jöhet még az úszótábor. Reggel viszem-délután hozom. Költséges.
Mondta, hogy tipp-mixeljünk. Rudit is nyertünk(ma kettőt is), akkor pénzt miért nem?Ezen felbuzdulva vettem kaparós sorsjegyet, az árát visszanyertük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése