Összes oldalmegjelenítés

2016. december 9., péntek

Mikulás

Ma is kitartóan megkérdezte Kende fürdés után: "Kipucoljam a cipőmet?"
Én lennék a legboldogabb, ha mindig tiszta lenne, de minden reggel ne várj bele ajándékot, mondtam neki.
Járt a Mikulás az oviban, a munkahelyemen, itthon, küldött Dédi is csomagot és Roni mikulása is járt nálunk. Csokidömping, másnap jól berágtam, mert nem értik meg, hogy nem kell mindent egyszerre felfalni, kell másnapra is tartalékolni és a harmadnapról se feledkezzünk meg...nem ők vacsora helyett is csokit ennének. Mindketten ugyanolyan tartalmú csomagokat kaptak, mégis képesek rajta összeveszni. Jobbnak láttam, ha én adagolom az édességet egy eldugott helyről:)Itthonra legós kártyát és trixi füzetet hozott.
A munkahelyemen az ott dolgozók gyerekeinek szerveztek egy mikulás műsort.Újdonság, hogy eljöttek velem az iskolába:)Vincinek a lépcsők tetszettek leginkább, Kendus a nyüzsitől kicsit megszeppent. Aki nem tudta rólam, hogy anya vagyok jól meglepődött , többen megjegyezték, hogy nem gondolták rólam, fiatal korom:)ellenére két gyermek anyukája vagyok.
17.30-as kezdést ígértek, 17.45 után kérdeztem rá arra, mikor jön a nagyszakállú. Felkészültünk mindenre: fáradságra, nyűgösségre.
Körültekintő szervezésnek köszönhetően a műsor előtt meleg kakaóval, finom kaláccsal várták a gyerekeket és szüleiket, aki a műsor után éhezett meg, annak is maradt.
Legnagyobb megdöbbenésünkre Vinci aktív közreműködője volt az egész műsornak.
Ha kellett énekelt, ha kellett segített a manónak, krampusznak, táncolt.
Hívta a télapót, ami nála úgy hangzott, hogy"ÓÓÓ" Nagyon cukin viselkedett, a gyerekek között a legkisebb volt. Amikor színpadra lépett a Mikulás a gyerekek maguktól rohantak neki segíteni. 
Kendus végig szerényen az apja oldalába, hátába fúrta magát, a csomagért is alig mert kimenni.
Vincit elfelejtette a Mikulás kihívni(egyébként is már minden gyerek majszolta a csokikat, mire őket szólította a Mikulás, V-vel kezdődik a vezetéknevük is), rögtön szóltam.
Az ünnepség ötödikén volt, Kende szülinapján, a szülinapi pólójában ment, az egész színházterem énekelte neki a "Boldog szülinapot!":)Emlékezetes maradt!

3 megjegyzés:

  1. Óh, igen, a sok édesség... Én is külön dobozokba öntögetem ilyenkor a csomagok tartalmát, és onnan adagolom. Be-bepróbálkoznak, de nem kapnak egynél többet, főleg hétköznap este. A csoki mikulásokat pedig általában suttyomban belesütöm valami süteménybe.

    VálaszTörlés
  2. A csokik simán kitartanak húsvétig:)

    VálaszTörlés
  3. A sok édesség nálunk is külön harc minden nap a fiúkkal, nálunk is tárolódobozokban vannak a csokik és általában tényleg nagyon sokáig kitartanak, ha minden jól megy :) és én is igyekszem a Mikulásokat valamilyen sütibe sütni... A színháztermi Kende köszöntés szuper lehetett :),biztos örült neki a nagyfiú :)!

    VálaszTörlés