Összes oldalmegjelenítés

2016. december 17., szombat

Mézeskeksz sütése

Annyira finom a mézeskeksz, amit a fiúk egy kis irányítással már önállóan készítenek, ezentúl gyakrabban fogjuk csinálni.
2 nagy méretű tepsivel sütöttünk, nem volt idejük kihűlni, rögtön ették.
Az a nasi, ami eteti magát. Nem kőszikla, amikor kisül akkor is puha és még másnap is(ha marad).
Könnyen szaggatható, gyereknek is élvezet az elkészítése.  Sütiformákból nincs hiány: állatostól a ember formájúig minden van:)
Nem telhet el advent mézes nélkül, az íze mellett az illatát is imádom!Átjött hozzánk a szomszéd, ahogy belépett a házba rögtön mondta, hogy nálunk milyen jó illat van!

Az alap mézes recept(régi Nők Lapja Konyhából van): 5 dkg vaj, 6 dkg barana cukor, 12 dkg méz, 1 csomag sütőpor, 1 tojás, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 narancs reszelt héja, 25 dkg liszt.
Az alaptésztából készülhet mézes adventi naptár, házikó, lekvár és csoki felhasználásával málnalekváros puszedli.

A héten vettem egy új habzsákot, 3 különböző pótfejjel. Úgy jártam, hogy mire észbe kaptam, már nem volt nagyon mit díszíteni.
Szülinapi partyba voltunk délután hivatalosak, ha időnk engedi viszünk saját készítésű gasztroajándékot(néhányat becsomagoltunk), az ünnepelt-nagyon válogatós 6 éves:) kedvence a mézes keksz!Öröm volt látni, hogy a rossz étvágyú fiú, tömi magába a kekszeket!

2 megjegyzés:

  1. A mézeskalács puha marad,ha egy tálba rakod,hámozol és gerezdekre vágsz almát,ezt mellé teszed és letakarod konyharuhával. ;-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a jótanácsot!Nem is hallottam még róla!Kipróbáljuk!

    VálaszTörlés