Összes oldalmegjelenítés

2016. december 3., szombat

Ha hideg van és itt a tél

akkor nem múlhat el téli hónap disznótoros nélkül.
Kendus a nagycsoportosokkal együtt átment az ovi másik tagovijába, ahol "malacot töltöttek"(elmondása szerint). Disznótor volt, mindenféle finomsággal: hurkával , kolbásszal, tepertővel. Ő kolbászt evett, a többit nem szereti(és esélyt sem ad magának, hogy megszeresse)Csapatépítő programnak, szórakozásnak, "tanulásnak"is tökéletes program, ahogy hallom kuriozum ez az ovis berkekben.
Vinci, mivel kiscsoportos nem vehet részt annyiféle programban, mint a nagyok és ez így van rendjén. Pl. nem mehet még úszni, korizni. Helyette kiválasztották őt, mint "konyhásfiú"segédnek. Akivel találkoztam, mindenki dicsérte, hogy milyen rendes. Mondtam, hogy adjanak neki feladatot, "munkát", ő nagyon élvezi!(ellenben a tesójával). Segített az ételes kocsit kitolni, aztán leszedni a koszos poharakat, a szemetet a kukába dobni stb. Kérdezték, hogy itthon is ennyit segít?A válaszom: igen!Sokszor még azt a kajamaradékot is kidobja a szemétbe, ami nem oda való, a jószándék vezérli és a segítőkészség. Jutalmul kapott egy hupikék törpikék figurát.
Kendus nyúzott, hogy nézzük meg, hogyan korizik. Szívesen mennék, de az időpont nem munkahelybarát( kedden 8.45-től övéké a kerüli Jégcsarnok.)
Zoli elment megnézni őket, segített öltözni nekik(síoverál fel-és levétele még mindig nem megy). 2 oktató van kb. 35-38 gyerekre, aki nem szeretne korizni tanulni(kötelező a leendő iskolásoknak)az csúszkálhat bójával vagy anélkül. Kende ügyes, az óvónénik elmondása alapján azonban sokszor választja a csúszkálást az oktatás helyett. Szuper, hogy mindezt ingyen kapjuk, külön busz szállítja őket oda-vissza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése