Összes oldalmegjelenítés

2016. december 31., szombat

2016 leltár

Visszanézve a tavaly decemberben készült fényképeket Vinci még baba. Pofazacsija megmaradt:)
Kendus sokat nőtt, 'ropi', hízni nem hízott már kb. 1 éve. a 6 éves státuszvizsgálaton is 19kg mutatott a mérleg, magas, apja alkat. Vinci külsőleg rám hasonít, Szécsényben azt mondták, hogy az öcsém és az apám vonásai köszönnek vissza.

Vinci 2016-ban elhagyta a pelenkát, cumit. Mérföldkő az életünkben, hogy elkezdte az ovit. Több éber éjszakát okozott, hogy hol kezdjük a szeptembert. Szóba került a körzetes bölcsit, ELTE beszéd fogyatékos ovija és a körzetes ovi. Az utóbbi mellett döntöttünk és nem bántunk meg. Kezdett normál csoportba, aztán átkerült az angolba, Kende mellé. Sokan kérdőre vontak, hogy helyes-e a nembeszélő gyereket idegen nyelvi csoportba tenni. Mi az érzelmi oldaláról közelítettük a helyzetet. Gyorsan elsajátította az ovi szokás-szabályrendszerét, nagyon szereti és kötődik is az óvónénikhez.
Kendus visszament a "régi"oviba. Teljesen felszabadult a viselkedése, jól érzi magát az oviban. Egyértelműen iskolaérett. December közepén volt az oviban az "okosítós"(iskolaelőkészítő-féle, a saját óvónénije tartja)fogadóóra. Játékos feladatokat oldanak meg, egyik 98%-os lett neki, a többi 100%!
2016-ban már nem aludt ebéd után Kendus, csak ha beteg volt.

Itthon nyaraltunk, sok gyerekes programon vettünk részt, kirándultunk. Tündi néni, a fiúk ovis pedagógiai asszisztense kezdetben havi egyszer egy délután vigyázott a fiúkra. Kilépett az oviból, új munkahelye, párja lett, így mi, Zolival kettesben egyre ritkábban jutunk el felnőtt programra, pedig igény az lenne rá:)

Legnagyobb tervünk-ami a házat illeti-a külső hőszigetelés nem valósult meg. Spóroltunk, ahogy tudtunk, mégsem jött össze rá a pénz. Gondolkodtunk állami pályázatban is, több okból aztán elvetettük, az önerőt nem tudtuk összerakni.2017-es év egyik célja megvan:)

Elkezdtem dolgozni. Új helyen, új emberek között. Élvezem a mai napig, van kihívás, rendesek a kollégáim, rendszeresen kell készülnöm, ami sok időt vesz el, de van sikerélmény.
Zoli továbbra is sokat távol van. A lényeg, hogy egészségesek vagyunk, négyen  erős csapatot alkotunk:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése